Startsida / Inlägg

Solo, Slalom, Alexander Barta

av Jonas Gustavsson

Det brukar spraka i Skåne-derbyna.

Och det var grymt häftigt att se Alexander Bartas uppåkning, soloräd, slalomåkning – kalla det var ni vill – när han avgjorde matchen för Malmö mot Rögle med två och en halv minut kvar.

Inget ont om Barta; men vad gjorde Rögles försvar där? Minst två av de tre kvarvarande spelarna gick bort sig i övertron att Barta inte skulle våga göra något på grund av att det var box play för Malmö. Hockey har en enkel regel: man måste alltid ge 100%. Det gjorde inte Rögle i det läget och det kostade faktiskt matchen.

Men Alexander Barta är helt klart ett fynd för Malmö. Gedigen, stark och stabil kille som kan agera spelmotor.

***

Fy fasen vad snyggt Simon Olssons 2-2-mål var. När den killen är på spelhumör är det så underbart att se honom lira. Seriens mest underhållande? Ja, han och Linus Klasen.

***

Tim Heed är grym i power play. Jag älskar killens blick och rörlighet.

***

Nej det var inte Slovenien gånger två som avgjorde för Södertälje mot Örebro, det var Lagerström gånger två. Tony passade till 1-0 och 3-1 medan Alexander satte matchvinnande 2-1. Stark comeback efter genomklappningen i Ljungby senast.

Att Tony skulle bli en nyckelspelare för SSK räknade jag med. Att Alexander skulle bli det redan nu var jag tveksam till, men där hoppas jag att jag har fel.

***

MARK Santorelli. Inte Mike. Det är brorsan. Givetvis.

***

Broc Little fortsätter att leverera. Idag spelade han fram Kenneth ”Bacon” Bergqvist till matchvinnande 2-1 mot Tingsryd. Västerås är enda fullpoängaren än så länge.

***

Oskarshamn fortsätter att överraska på mig. Skoj också att fantastiskt elegante Evan McGrath levererar direkt i sin nya klubb. Han fortsätter den fina traditionen av isöppnande playmakers i klubben, efter killar som Eetu Qvist och Johan Ryno.

McGrath – som aldrig tog någon plats i Detroit Red Wings – satte själv ett mål i fem mot fem, och lade sedan upp dubbla mackor i power play. McGrath är beroende av att ha killar som kan näta omkring sig, och så länge han har det kommer han ösa in assists, för hans handleder är – av det jag sett – något utöver det vanliga.

Oskarshamns seger plockades mot Mora och stannade vid 4-2.

***

Många undrade varför Leksand värvade Jens Holmström. Det gjorde jag också.

Han svarade med att hålla nollan, mota 30 skott och leda Leksand till en 3-0-seger mot Borås i säsongsdebuten.

Snacka om att ge svar på tal.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB