Startsida / Inlägg

Upprustningen fortsätter

av Jonas Gustavsson

Nio dagar kvar till premiären. Men klubbarna är inte klara med sitt värvande.

Faktum är att det boomade till ordentligt igår och idag.

***

Avtalet mellan Kenneth ”Bacon” Bergqvist och Västerås är äntligen klart. Jag vet inte vad som dragit ut på tiden, kanske handlade det om kontraktstiden på tre år som med dagens hockeymått mätt får anses vara en lång deal. Nåväl, välbehövlig målspets för VIK som avlastning till David Lundbohm och Mikael Zettergren.

***

Till följd av Christoffer Norgrens skada så har Örebro gjort klart med finske Antti Huulkonen, backen som först var utskälld i Leksand, men som ifjol lyfte sitt spel och blev den defensive klippa man hoppats från start. Huulkonen blir en bra ersättare (avtalet är på en månad).

***

Modojunioren Anton Byström blir kvar i Sundsvall. Det tror jag blir perfekt för båda parter. Byström kommer få chansen att spela kvalitativ seniorhockey och Sundsvall får en intensiv och ettrig forward som kan bryta mönster och skjuta in välbehövlig energi i anfallsspelet.

***

Jonathan Johansson har nu signat ett permanent kontrakt med Mora, och dalmasarna kan ha gjort ett riktigt kap i OHL-förvärvet. 20-årige JJ är en tvåvägscenter med härlig uppsida. Med Niklas Fogström, Dion Knelsen och Alexander Sundström som övriga centrar så vågar jag därmed påstå att Mora har en av seriens absolut bästa centeruppsättningar.

***

Ifrågasatte try-outen Christofer Blid – som öste in poäng i division två – har fått ett permanent avtal med Södertälje. Skoj käftsmäll på dem – inklusive mig – som undrade hur fasen någon (som dessutom redan hunnit bli 26 år) skulle orka ta steget från tvåan till HockeyAllsvenskan.

Nåväl, 102 pinnar på 37 matcher ifjol är imponerande stats. En fjärdedel av de poängen den här säsongen vore en succé.

***

Rykten florerar också alltjämt. Ett av de senaste placerar offensivt skicklige – men densivt begränsade – Mark Hurtubise i Leksand. Kanadensaren kommer säkerligen att bidra med en hel del där, om det nu blir klart, men han är ingen som höjer Leksands slagstyrka markant.

I övrigt:

Oskarshamn jagar ytterligare en back.

Liksom Bofors. Och värmlänningarna kanske hugger på en forward till om tillfälle ges.

Södertälje vill gärna ha in en center.

Annars är det nog skapligt färdigvärvat inför säsongsstart.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB