Startsida / Inlägg

Glimmer och överraskningar

av Jonas Gustavsson

Oj, vilken HockeyAllsvensk kväll.

Det small, det glimrade och det överraskades.

Jag tänkte skriva om något, men skriver istället om det mesta (för det är mycket som är värt att ta upp).

***

Evige talangen Johan Ryno glimrade till ordentligt i hemmakampen mot Södertälje och svarade för fyra pinnar i den förkrossande 7-2-segern mot tafatta Södertälje.

Skoj att det lossnar för puckbegåvningen Johan Ryno som jag tror skulle fungera i Elitserien också, om han fick rätt roll och rätt omgivning. Ingen kan förneka hans mjuka handleder, hans blick för spelet och hans balans och puckkontroll. Visst finns det att slipa på: ibland måste pucken släppas snabbare, han måste våga låta andra driva spelet.

Men va fasen: när det stämmer är han en artist.

***

SSK-kaptenen Tony Lagerström till Viasat Hockey om nederlaget mot Leksand:

– Vi agerade som ett pojklag där ute.

Jo… det är ju SSK nästan med tanke på alla ungdomar.

***

Tingsryd har plockat poäng i två matcher den här säsongen. I båda har Växjö-värvningen Dustin Johner öst in poäng. Kanadensaren svarade för tre mål och en ass i premiären mot Sundsvall som gav en pinne uppe i Medelpad, och i dagens skrällseger mot Almtuna skickade han in två mål och noterade en ass i 3-1-segern.

Måhända att Almtuna saknade folk – Fredrik Vestberg och William Wallén bland annat – men det är inget som TAIF ska behöva be om ursäkt för.

***

Så kom den då, första förlusten för Västerås. Vältajmat – not – med tanke på min hyllning till Mats Waltins lag i måndags.

Nåväl: förlusten skulle komma någon gång, och tydligen fick ett effektivt Bofors matchen dit de vill. Calle Berglunds frilägesmål och Daniel Bellisimos målvaktsspel var givna nycklar i 3-0-vinsten.

Härdsmälta i Västerås nu? Nej. Alla lag förlorar.

***

Troja/Ljungby fortsätter att leverera. 6-2 borta mot Örebro är inget annat ärn strålande bra.

Och normannen Robin Dahlström – som hade en trög start på hösten – målade igen och har nu gjort tre mål på två matcher. Den tunge och talangfulle forwarden är en av spelarna som Troja behövde få igång, och nu verkar det som att det hajpade nyförvärvet börjar varva upp.

Nederlagstippade Troja har nu fyra raka segrar. Överraskningslaget nr 1 så här långt?

***

Noll tränareffekt:

Sundsvall förlorade med 4-0 mot Mora. Första matchen utan Pär Djoos i båset innebar alltså inget trendbrott för medelpadingarna som har det väldigt, väldigt jobbigt. Frågan är dock var man ska göra för att vända den negativa spiral som man börjar trassla sig in i: spelarmaterialet är nämligen ytterst begränsat.

Full tränareffekt:

Roger Hansson gjorde sin första match som officiell huvudtränare för Rögle och då bröt skåningarna en negativ trend om tre raka förluster när Borås besegrades med 5-3. Dessutom var lagkaptenen Jakob Johansson äntligen tillbaka efter sin knäskada. Nu börjar nog klättringen uppåt snart.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB