Startsida / Inlägg

Grattis till målet, Conny Strömberg

av Jonas Gustavsson

Idag kom första kassen för Conny Strömberg.

Och det var ett typiskt Conny-mål.

Inget slagskott med andra ord.

Istället låg veteranen och stötte högt upp. Rögleforwarden Kirill Starkov slog en diagonalpassning i egen zon, men det läste Conny Strömberg, bröt puckbanan, klev in ensam med storspelande Jonas Fransson och gjorde några dragningar innan han läckert lirkade in 3-1-pucken.

Hockeygodis.

Conny var överlag på spelhumör och regisserade flera fina kombinationer. Ett resulterade i 1-0-målet, men annars stod Jonas Fransson – som visar att fjolårets insatser inte var några tillfälligheter – i vägen.

Örebro var helt okej, inte så bra som de kan, men vann ändå rättvist i min bok.

***

Detta var första matchen som Rögle spelade efter att Björn Hellkvist valt att hoppa av tåget.

Tuffa förutsättningar givetvis.

Insatsen var bra, speciellt roligt var det att se Jonas Franssons målvaktsspel och fjärdekedjans juniorer som snurrade friskt stundtals.

Och sedan visade ju Andrée Brendheden att det finns tryck i bössan kvar. Men helt klart är ju att det inte är den gamle Andrée som lirar längre. Jag vet inte vad, jag kan inte bakgrunden, men något saknas. Kanske beror det på de problem han haft med fötterna.

Rögles skadelista är ju annars absurt lång. Och det är ju tunga lirare som saknas, inte minst Jakob Johansson, Ted Brithén och Christopher Liljewall.

Det var nog en och annan Röglefantast som satte andan i halsen när Viktor Lindgren fick ett skott på benet och haltade av. Men han kom tillbaka snabbt, tack och lov.

Rögle har redan fyllt sin skadekvot så det räcker och blir över.

***

Imorgon är det minsann intressant prestigemöte: Leksand mot Malmö.

Alltid roligt när elefanterna ska slåss.

På tal om att slåss: en extra krydda – en riktigt stark sådan – är ju att Malmö gjort klart med Leksandsratade Jean-Luc Grand-Pierre så sent som idag. Nu vet jag inte om han lirar redan imorgon, men det hade ju varit en stämningshöjare om något.

En ytterst intressant värdemätare är också mötet mellan Västerås och Södertälje. Två lag som jag på förhand tippade ligga i ungefär samma region i tabellen – det vill säga plats 4-7. Nu är Västerås etta och SSK fyra – bättre än jag tippat alltså (vad det nu säger).

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB