Startsida / Inlägg

Han borde spela elitseriehockey

av Jonas Gustavsson

Jag vet inte hur många favoritspelare jag har i HockeyAllsvenskan, men Bofors forward Linus Persson är onekligen en av dem, och jag är förvånad över att denne stundtals magnifike spelare inte lirar elitseriehockey.

Nåväl, vi tackar och tar emot att han underhåller på de allsvenska isarna.

Nu ska jag inte sväva iväg som jag brukar, men hans 2-0-mål mot Malmö idag var av yppersta klass. Han lurade Alexander Ribbenstrand lekande lätt, fick ensam vandra in mot kassen och gjorde där inget misstag när han överlistade Pontus Sjögren.

Det var skitsnyggt.

Sedan inkasserade han ju dubbla ass också.

Den första en fin genomskärare till Kristofer Näslund, den andra ett enkelt uppspel till backen Niklas Arell, men sedan var det snyggt: Arell, som ratades av Malmö för några år sedan, skottfintade innan han lade en stenhård macka till Björn Kindahl som vackert kunde skarva in 3-0.

Bofors har återförenat sin succékedja från ifjol med Persson, Tobbe Thermell och Kristofer Näslund (som mot Malmö gjorde mål för fjärde matchen i rad), och de levererar igen. 

– Jag vet inte varför vi inte fick spela ihop från början. Sam (Hallam) ville väl testa något nytt. Men vi trivs kanon ihop och utan dem hade jag inte varit i poängprotokollet, sa Linus till mig nyss.

Malmö var ganska bleka, inte minst i första. Dessutom kanske man inte borde fått 2-3-målet godkänt. Påkörningen av Morten Green Daniel Bellissimo kändes ganska klar, och det borde blåsts av. Nåväl, nu redde ju Bofors ut det ändå, men rätt ska vara rätt.

– Jag såg det inte, men det där brukar jämna ut sig, sa Linus politiskt korrekt.

***

Jag har sagt det innan och jag säger det igen: Rögle kommer klättra i tabellen.

Seger med 2-0 mot Almtuna idag. Stabilt.

Mest rörande var ändå att se hyllningen till Björn Hellkvist. Det är bara att önska den killen lycka till och att Rögles spelare knyter näven i fickan för hans skull, och svetsas samman som lag. Jag tror det blir så.

***

Andrej Hebars hemmapremiär med Troja kunde knappast ha slutat bättre. Slovenen spelade fram till 1-0 och satte själv matchavgörande 2-1 med mindre än tre minuter kvar.

Jerry Andersson kanske har hittat en ny Adam Miller.

Troja vann också, enligt rapporterna, klart rättvist och IKO-keepern Alexander Bengtsson var bäst hos gästerna. Faktum är att Bengtsson gör det bra med tanke på förutsättningarna. Han skulle ju vara backup till Troy Davenport men hans hjärnskakning har ju ställt till det, och Bengtsson har spelat mer än tänkt. IKO ska få låna en AIK-keeper nästa vecka – måste vara något knäckande för Bengtsson.

***

Västerås låg under mot Borås. Men vände på matchen. Som vanligt.

Och nu fick Markus Ljungh lite islossning också. Fjolårets genombrottsman satte dubbla baljor. Fler och fler lirare varvar upp i VIK alltså. Både Ljungh och David Lundbohm har börjat ta för sig mer.

Nu väntar vi bara på Mikael Zettergren också.

***

Södertälje är lite av höstens besvikelse så här långt. Visst: kraven ska vara rimliga på ett lag som är totalrenoverat både i ledarstaben och på isen, men att man skulle dippa så här mycket är överraskande.

Idag kom i alla fall en 5-2-seger i måstematchen mot Sundsvall.

Men detta är oroande: Robert Sabolic har gjort ett mål på de tio senaste matcherna och Ziga Jeglic har gjort två mål på de 13 senaste matcherna. Det är för svagt.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB