Startsida / Inlägg

Lite av allt

av Jonas Gustavsson

Vi kör:

***

Seriefinalen bjöd på den där spänningen och underhållningen som vi frågade efter. 4-3 till Örebro (som min magkänsla sa, kanske skulle börja tippa ändå) efter en svängig historia.

Rolig kuriosa: Jared Aulin är stekhet. Han gjorde poäng för åttonde matchen i rad (ett mål och ett ass) och har dessutom gjort mål i fyra raka matcher. Jag säger det igen: Örebros centeruppsättning är skrämmande bra.

***

Hannu Toivonen och Pontus Sjögren tampas om förstaspaden i Malmö. Idag stod finländaren, motade 25 skott och höll nollan mot Johan Silfwerplats-ledda Almtuna. Det var en rättvis seger, även om Toivonen hade god hjälp av både stolpe och ribba för att freda sitt mål.

Mattias Guter var tillbaka i Almtuna, men det väckte inte Niklas Anger som efter att ha gjort sju mål på sex matcher nu är mållös i sju raka matcher.

***

Och vilken ketchupeffekt för Tingsryd, som vann smålandsderbyt mot Troja med hela 7-3. De nya importerna levererar också: Richard Mueller assade till de två första TAIF-målen, Mark Santorelli satte spiken 6-3 och härföraren Dustin Johner registrerade tre pinnar.

Överraskande. För mig i alla fall. Men starkt av TAIF.

Troja kom till spel med nye slovenen Andrej Hebar men han blev poänglös.

***

Det börjar bli dags att ta Bofors på seriöst allvar. Som ”Nykter” säger: Bofors gör sina motståndare dåliga.

Dessutom levererar hajpade Daniel Bellissimo i mål. Jag var tveksam till om han verkligen skulle palla trycket eftersom förväntningarna på honom närmast nog har liknats vid en världsmålvakt, men han visar att han klarar av det. Imponerande.

2-1 mot Södertälje idag. Starkt.

Noterar också att Kristofer Näslund gjorde mål igen. Veteranen var mållös i nio matcher, men har nu gjort mål i tre raka.

***

39-18 i skott, 1-0 i mål.

Leksand har problem att hitta rätt i målskyttet igen, men fortsätter ändå att vinna. Segern, som togs mot Sundsvall, var den sjätte raka. Michael Raffl satte enda struten.

Erik Hanses höll nollan för Leksand och förhindrade bland annat en straff från Aatu Hämäläinen. Sundsvall har bara tagit en enda trepoängare på 13 matcher.

***

Till sist konstaterar vi att Johan Alcén är ett fynd för Mora. Den Leksandsratade forwarden avgjorde mot Borås med sitt 3-2-mål idag.

Annars är det väl det mest anmärkningsvärda med Mora att man sitter på en arsenal av kompetens där bara en bråkdel av de tilltänka producenterna levererar. Bland de som inte gör det tänker jag främst på Niklas Fogström (noll poäng på fem matcher), Henrik Eriksson (ett mål på 13 matcher), Dion Knelsen (noll poäng på fem matcher) och Mattias Beck (två mål på 13 matcher).

Det finns så mycket mer att kräma ur Mora… när kommer det?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB