Startsida / Inlägg

Ni hänger väl med i Dream Team?

av Jonas Gustavsson

Ni har väl sett att Aftonbladet lanserat en Dream Team-tävling för HockeyAllsvenskan?

Om inte, checka in den.

Intressant som alltid det där, även om det är svårt att ta ut ett lag eftersom man vrider och vänder sig hela tiden, tänker att man fyndar för att nästa sekund undra vad man håller på med. Jag ändrar mig hela tiden i alla fall.

Nåväl, jag har tagit ut följande lag:

T Bobo Simensen AIS $5 500 000
M Nicklas Dahlberg ÖHK $7 500 000
B Thomas Mitell VIK $7 500 000
B Jesper Jensen RBK $6 500 000
F Jonas Westerling AIS $6 500 000
F Jesper Mattsson MIF $8 000 000
F Broc LittleLagkapten VIK $8 500 000

Hur jag tänkte?

Bra fråga.

Nåväl, Bobo Simensen kändes som ett logiskt val sett till laget och prislappen, för känslan är att Uppsalalaget kan ställa till en hel del oreda i år.

Nicklas Dahlberg är en kompetent keeper, känns hyfsat given etta i Örebro och spelar i ett lag som kommer att vara i toppen och som inlett säsongen bra defensivt.

På backsidan handlar det givetvis om att hitta killar som kan leverera poäng. Det kan rutinerade Thomas Mitell som äntligen lirar fulltid i HockeyAllsvenskan och nu ankrar Västerås power play. Jag tror också på genombrott för danske talangen Jesper Jensen i Rögle, och han kommer också att göra sin beskärda del poäng.

Offensivt plockade jag först ut Västerås succéman Broc Little som spelar i ett bra lag, öser in poäng och kändes prisvärd. Att han blev lagkapten kändes också tämligen givet.

I övrigt så plockade jag veteranen Jesper Mattsson: han spelar i ett topplag, har inlett säsongen strålande (även om han är skadad nu) och kommer fortsätta leverera. Jonas Westerling är tänkt att bli mitt fynd: han ser ett par klasser vassare ut än ifjol och fortsätter förhoppningsvis dunka in en del pinnar.

Jag är tämligen nöjd.

***

Transfernytt (även om ni som följer denna blogg är så pass initierade att ni säkert har koll på allt):

Offensive kanonen Mark Hurtubise fick förlängt kontrakt med Leksand efter sin tryout. Kanadensaren har inte gnistrat ännu, men visst finns det massor av offensiv kompetens att plocka ur där. Något överraskande move av Tommy Salo kan jag tycka, jag trodde inte man var helt nöjda med 28-åringens poängproduktion.

Örebro lånar in Peter Wennerström från Färjestad i två matcher. Talangen, som ifjol blommade ut när han flyttades från center till ytter i Bofors, är en bra balansspelare. Men visst fasen måste det börja sticka i Bofors-ögonen att Färjestad samarbetar och skeppar spelare till värsta konkurrenten?

***

Ikväll spelar Rögle för första gången utan coachen Björn Hellkvist.

Jag är nyfiken på hur man kommer att hantera allt detta. Tipset? Att man knyter näven i fickan och svetsar samman gruppen.

Intressant toppmatch mot Örebro.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB