Startsida / Inlägg

Rätt med Roger Hansson

av Jonas Gustavsson

Nu har jag placerat gumpen i ett av SJ:s X2000-säten på väg mot sydligare breddgrader efter en helg i familjens och NHL-hockeyns tecken.

Således gör jag också en ”recap” av de intryck jag trots allt lyckades snappa upp från helgen.

***

Jag har ju fått en del VIK-kommentarer om jag jag skriver för lite om de västmanländska serieledarna (vilket jag också fick ifjol), och även om jag inte håller med i mina försök att skapa en neutral och mångsidig bevakning (även om jag har mina favoritspelare så klart) så tänkte jag åtgärda det imorgon genom att ägna ett inlägg åt Mats Waltins manskap. Bara för att peka på de punkter som jag tycker är lagets framgångsrecept.

Så länge är det bara att konstatera att 7-2-skalpen på bortaplan mot traditionellt svårspelade Almtuna är enormt styrkebesked. Det är inte många lag som har kapaciteten att skyffla in sju mål i Gränbyhallen.

Jävligt starkt.

***

Troja/Ljungby fortsätter att glimra till i och med 4-2-segern mot Malmö på hemmaplan. Överraskande givetvis.

Att Troja hade ett hårt arbetande lag med en uppgraderad målvakt och ett habilt försvar var ingen överraskning, men efter att Daniel Håkansson, Sami Sandell och Mattias Persson lämnat laget utan att ersättas av jämlika (eller ens killar som är i närheten av samma poängpotential) så trodde jag att laget skulle vara för trubbiga offensivt för att orka skrälla sig fram.

Jag får helt enkelt konstatera att jag underskattat ett simpelt framgångsrecept i ishockey: en bra keeper och ett bra försvar.

***

Idag kom beskedet att Roger Hansson tar över som headcoach i Rögle. Helt klart rätt beslut: att plocka in en ny röst i båset hade förstört mer än det gjort nytta.

Mer förvånande är att man inte tillsätter en tredje tränare, men jag har en känsla av att det kan komma framöver, men för att slippa för jobbiga spekulationer – och hålla den skadeskjutna truppen fokuserade på ishockey – så väljer man att köra på en duo så länge.

Annars: jobbig förlust mot Mora i fredags, men skadelistan är fortsatt absurt lång.

***

Södertälje och Örebro vann planenligt sina matcher i helgen mot bottenlagen Tingsryd och Sundsvall. Frågan är om de två sistnämnda lagen har något annat att se fram emot än kvalserien. Lagens hopp är att få samma ”spark” som Troja fick ifjol (även om inte ens det räckte). Jag vet dock inte vad som talar för det.

***

Såg faktiskt några repris-minuter av Bofors-Borås igår kväll, och fasen vad Marcus Nilssson är kvick, irrationell och utmanande. Av de sekvenser jag såg så drev han själv igång Bofors anfallsspel. Okej, han slog bort några passningar, men alla hade en kreativ baktanke, och lirare som ”Lillis” måste våga för att lyckas. Otroligt roligt att se.

***

Förrsten: Mattias Guter har hyllats för sitt samarbete med Niklas Anger i Almtuna vilket är en stor del i veteranens sju gjorda mål.

Men Guter är ju själv en målskytt.

Sju matcher, noll mål. Dags att börja betala tillbaka, Niklas Anger?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB