Startsida / Inlägg

Vad är det som händer?

av Jonas Gustavsson

Jag såg inte matchen och jag ska inte ta ifrån Oskarshamn någonting, men vad är det som händer i Rögle?

Laget torskade borta mot just IKO idag efter att Joakim Hagelin satt 3-2 med mindre än tre minuter kvar att lira.

Rögle har bara bärgat tre trepoängare så här långt in på hösten då nu en fjärdedel av säsongen är spelad.

Vi reder ut:

– Skadeläget spelar givetvis in. Jakob Johansson och Christopher Liljewall missade hela säsongsinledningen, nu går Alexander Bergström och Andrée Brendheden skadade, och flera spelare har varit frånvarande – ett tag var väl sex eller sju ordinarie forwards borta.

– Målvaktsspelet är inte alls lika bra som ifjol. Då var Jonas Fransson muren och säkerheten själv. Veteranen fick allt att se så enkelt ut: han stod rätt, han sög in pucken och han agerade med ett lugn som smittade av sig på hela försvarsspelet. Han har inte varit dålig, men inte alls så bra som ifjol. Joel Gistedt har glimtat till, men inte heller imponerat.

– Farhågan inför säsongen var att laget skulle sakna backarna Vic Bartley och Christoffer Persson något enormt, och så har det blivit. Kanske också underskattade Mads Bödker. Sean Curry har gjort det bra, Alexander Bonsaksen sådär och Daniel Sondell… ja, han levererar framåt, men inte bakåt, om man säger så.

Kommer uppryckningen?

Ja, jag tror fortfarande på det. Det finns så pass mycket kvalitet i laget att man minst kommer knipa en playoffplats i alla fall. Allt annat vore en enorm skräll.

***

Skoj för Jocke Hagelin att näta. Den 22-årige forwarden är på väg mot ett genombrott (och kanske håller på att växa ut till en ny Lukas Eriksson…?). Målet var hans femte för hösten. Oskarshamn har väntat på att han ska blomma ut.

***

Många intressanta godbitar imorgon.

Inte minst toppmötet mellan Västerås och Örebro, Broc Little mot Conny Strömberg. Jag vågar knappt gissa på utgången, men visst blir det underhållande. Någon magkänsla säger att Örebro kan knipa det här, men det blir tight.

S24 visar Malmö mot Almtuna, där Johan Silfwerplatz alltså tagit över rodret efter Bobo Simensen. Bra läge för Almtuna i en sådan här match: underdogs, har allt att vinna. Bara att tuta och köra alltså.

Därtill så blir det också smålandsderby mellan Tingsryd och Troja, där de sistnämnda väntas ha nye Andrej Hebar i uppställningen.

Mina tips:

Malmö-Almtuna 1
Södertälje-Bofors 1
Borås-Mora X
Leksand-Sundsvall 1
Tingsryd-Troja 2
Västerås-Örebro 2

Men jag vågar inte satsa några pengar.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB