Startsida / Inlägg

Har väntat på dig, Big Vic

av Jonas Gustavsson

Ifjol skapade Västerås Viktor Mårtensson rubriker så det stod härliga till. Han började redan under försäsongen genom att tackla vilt i en träningsmatch mot ett stjärngäng med bland andra Peter Forsberg, och han fortsatte under säsongen med tacklingar och slagsmål.

I höst har det varit tyst kring Big Vic.

En stor anledning är att han inte fått lika mycket istid som ifjol. Inte ens i närheten, om jag inte har fel.

Idag skapade han dock rubriker igen, dock inte som busen han gjort sig känd för, utan som målskytt och matchvinnare när han var på rätt ställe vid rätt tidpunkt och skyfflade in 2-1-pucken mot Örebro.

Jag har väntat på rubrikerna Viktor, men fantiserade inte om att det skulle bli så här.

Dock skoj för Big Vic: många beskyller killen för att inte kunna spela ishockey utan bara slåss, men det är inte hela sanningen. Big Vic må inte ha vassast teknik, men han är stark, har bra balans och vågar bryta in framför mål. Han gör nytta även med handskarna på.

***

Jo, Örebro gjorde bara ett mål idag. Men Jared Aulin var assistläggare. Poäng för 20:e matchen i rad! En match till och han tangerar rekordet.

***

Snacka om härlig debut för Nick Plastino i Bofors. Målskytt i power play och en säker 5-1-seger mot Södertälje. Bofors ångar på, trots förlust senast.

***

Och snacka om härlig comeback för Robin Alvarez i Malmö. Den rivige forwarden hade missat två matcher innan han klev in mot Almtuna och sköt dubbla mål och noterade en assist i 4-1-segern.

För Almtuna är det dock dystert. Den ende som kanske var lite glad var nog Patrik Nevalainen som sköt lagets enda mål – den spelskicklige backen ratades som bekant av just Malmö i våras.

***

Mora hade oväntat stora problem med Borås, men vann till slut med 5-4. Och Rastislav Pavlikovsky fortsätter att leverera. Den slovakiske centern gjorde två mål och en assist, och har gjort poäng i sina samtliga matcher så här långt: åtta poäng på fem matcher.

***

Troja/Ljungby fick en drömstart mot Tingsryd (3-0 i första perioden) och vann med 4-1. Och nu har retstickan Mikael Ahlén kommit igång ordentligt i målskyttet. Forwarden, som sköt 17 mål ifjol, var mållös i 15 matcher i år, men hans två mål nu innebär att han gjort sju mål på elva matcher.

***

Rögle fortsätter att leverera under nye tränaren Dan Tangnes. Mot Oskarshamn kom sjätte vinsten på sju matcher och tre av sex mål i 6-3-segern gjordes av juniorer (Alexander Lindqvist-Hansen två och Daniel Sylwander ett).

***

Till sist då, dagens stora nyhet: Leksand sparkar tränarna Niklas Eriksson och Christer Olsson.

Rätt eller fel?

Vet ej, men Tommy Salo har visat att han är en man som inte har något större tålamod. Presterar man inte åker man ut, och han drar det inte i långbänk. Misstänker att hans handlingar skapar två läger: de som gillar det och de som inte gillar det.

Jag har inte bestämt mig vilket läger jag sällar mig till ännu, jag bara konstaterar att hans tålamod är kort.

Leksand måste dock inse att man inte kan dominera serien som man gjorde för några år sedan. Dels så är klubbens ekonomi något sämre, men framförallt så har många andra klubbar minskat glappet i ekonomi, vilket gör att man kan värva på samma nivå som dalmasarna. För några år sedan ville alla till Leksand för de var störst, bäst och vackrast i HockeyAllsvenskan – men så är det inte längre.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB