Arkiv för December 2011

- Sida 1 av 5

Ingen klassisk målvaktslogik

av Jonas Gustavsson

Jag har tidigare uttryckt att jag är imponerad av Oskarshamns säsong, men har också flaggat för att man borde skaffa en permanent målvaktslösning efter det är en grund för att man ska lyckas.

Det har onekligen varit många skiftningar i buren under hösten. Tilltänkte ettan Troy Davenport drabbades av en hjärnskakning och har inte kunnat lira alls, vilket medfört att backupen Alexander Bengtsson – värvad från division ett-klubben Kristianstad – helt plötsligt blev etta. Under hösten har klubben lånat in Markus Svensson, Niklas Lundström och Linus Fernström i olika omgångar – dock bara som kortsiktiga lösningar (även om det nu verkar bestämt att Fernström blir kvar). 

Jag var i Oskarshamn i tisdags för att följa Tommy Salos återkomst och träffade då stjärnbloggaren Christian Gustafsson på Barometern som påpekade att Oskarshamns målvaktsrotation strider mot den klassiska normen som säger att man måste ha en bra stjärnkeeper för att lyckas.

Han har ju rätt.

Oskarshamn har lyckats trots att man inte har lugn och ro i målburen.

Nu vet i fasen om ändå inte Alexander Bengtsson bevisat att han kan ha förstaspaden. Han har gjort många bra matcher i höst. Inte minst i tisdags mot Leksand (även om dalmasarna har ganska mycket trubbel i offensiven just nu).

Nåväl: Jag får lägga ner diskussionen om att Oskarshamn borde värva en förstekeeper. Man har klarat sig utmärkt hittills – och kommer säkert att göra det med duon Bengtsson/Fernström också. 

***

2011 års sista dag idag – men jag hoppar en nyårsspecial med minnen från året som gått.

Istället önskar jag helt enkelt alla ett Gott Nytt År!

Jag ger av tradition inga nyårslöften eftersom de är omöjliga att hålla, men jag ska ändå försöka bjuda på lite mer rankingar i vår. Det har det varit skrämmande dåligt med i höst. Eftersom det är några dagar fram till nästa matchdag så har jag ju onekligen lite tid på mig.

Se där: en junior!

av Jonas Gustavsson

Även om åsikten att Leksand mest satsar på gamla gubbar är ganska djupt rotad, så är det ju fakta att man släppt fram många unga killar de senaste åren. 

Nu börjar det också bära ordentlig frukt: Erik Hansen är grym i mål, Alen Bibic en granithård defensiv back, Jon Knuts en tvåvägsspelare av klass och Filip Forsberg är världstalang. 

Idag släppte Leksand fram ytterligare en kille: Olle Liss. Och 19-åringen hade enligt Andreas Appelgrens uttalande i Viasat Hockey ett enda specialuppdrag: att spela power play. Leksand går som bekant kräftgång i den spelformen (inte ens värvade ”frälsaren” Patrik Hersley har fått ordning på det) och hade inför dagens match mot Södertälje inte gjort något power play-mål på sex raka matcher. 

Då kommer alltså Liss in och finns med och regisserar Martin Janohls matchvinnande 2-1-mål i power play. Okej, ingen Gretzky-pass, men ändå en ass och inblandning. Jäkligt skoj.

Och häftigt att man kallar in en junior som power play-spetskompetens. Vågat – och lyckat – av firma Appelgren/Salo. 

Segern, som stannade vid 3-1, var dessutom den nya tränarduons första seger hemma i Tegera Arena. Misstänker att det var ganska skönt att avverka den innan nyåret. 

***

Södertälje gjorde en bra match mot Leksand. Lagets kämparvilja är underbar att se. Man kan inte säga att laget inte försöker i alla fall – sedan att man inte alltid räcker till är en annan sak. Det saknas lite absolut spetskompetens för att kunna avgöra exempelvis en sådan match som den idag. Den spetsen har inte SSK just nu.

***

HV71… eller jag menar Troja/Ljungby, besegrade Örebro med 3-2 ikväll.

Och det var HV-lånen som fixade trean: Jonas Gunnarsson gjorde en kanonmatch i mål och Jesper Thörnberg satte den avgörande 3-2-pucken. 

Imponerande av Troja, minsann.

Örebro spelade tydligen med fyra centrar och fem ytterforwardspar (!). Det är inte ofta man hör talas om det. Om man fullföljde matchen på samma vis vet jag inte, men jag förstår Peter Andersson till viss del. Han sitter på ett överflöd av offensiv kompetens och vill ge alla chansen att lira. 

***

Tyler Plante hann med fyra raka förluster i Morakassen innan han förpassades till bänken inför förra matchen – och med Daniel Hansen i målet har Mora nu två raka vinster. Den senaste kom idag efter 4-2 mot Sundsvall, där Mora vände och vann matchen i sista perioden via tre raka mål. 

***

Hemvändarna Joachim Gellerstedt och Jimmie Kraft säsongsdebuterade för Almtuna idag, men ingen av dem hamnade i poängprotokollet i straffsegern mot Tingsryd. 

Det gjorde däremot hete Daniel Hermansson som satte sitt tredje mål på två matcher när han gjorde 1-1 i slutet av sista perioden. 

Mattias Guters avgörande på straffar innebär att Almtuna nu har två raka segrar och att man skapat ett glapp på fem poäng ner till Sundsvall under det negativa kvalstrecket. 

Almtuna ska nog inte ropa hej ännu – men nu har man i alla fall lite andrum neråt. Med fyra nya spelare i uppställningen bör man också få in en hel del energi – förhoppningsvis positiv sådan – och kan börja blicka uppåt istället för neråt. 

Senaste nytt, omgång 34 (del 2)

av Jonas Gustavsson

Senaste nytt inför kvällens matcher i HockeyAllsvenskan (och nu är det klart att det blir senaste nytt inför ALLA matcher resten av säsongen).

***

UPPDATERAT 17.59

* Ingen Dustin Kohn eller Martin Filander i Örebro idag.

* Forwarden Olle Liss, 19, gör allsvensk debut i Leksand.

* Jacob Dahlström och Alexander Ytterell ställs utanför Södertäljes lag.

***

Leksand (4) – Södertälje (8)

Leksand har en svit om sju matcher där man vinner och förlorar varanna kamp. Senast blev det torsk med 5-2 på bortaplan mot Oskarshamn.

Laget har en hel del skadeproblem: klubbens hemsida uppger att Pelle Prestberg och Michael Raffl  fortfarande är borta på grund av höft- respektive magmuskelproblem. Tommy Enström, huvudvärk, är också borta, liksom Filip Forsberg som spelar JVM i Nordamerika.

Det finns också frågetecken för Mark Hurtubise som dock bytte om senast.

Troligen startar man med samma manskap som senast.

Södertälje har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och noterbart är att man hållit nollan i alla de tre matcherna. Men det är också noterbart att den match man senast förlorade så blev man också nollade (0-4 mot VIK). Senast slogs Tingsryd tillbaka med 2-0.

Enligt klubbens hemsida så är troligen centern Emil Billberg tillbaka efter sin sjukdom, och därmed är veteranbacken Stefan Bemström den ende som saknas.

Det ljusa skadeläget gör att några spelare får stå över mot Leksand, men det är ännu inte bestämt vilka det blir, enligt tränaren Johan Strömwall.

Klart är att Julius Hudacek står i mål.

Preliminära uppställningar

Leksand

Erik Hanses (Jens Holmström)

Mattias Timander – Johan Svedberg
Alen Bibic – Patrik Hersley
Joonas Rönnberg – Mads Bödker
Patrik Norén – Erik De La Rose

Martin Janohls – Johan Ryno – Jon Knuts
Ken-Andre Olimb – Jacob Blomqvist – Lucas Sandström
Jens Bergenström – Gabriel Karlsson – Tobias Forsberg
Simon Mattsson – Fredrik Händemark – Philip Wadén

Södertälje

Julius Hudacek (Sebastian Idoff)

Viktor Lööv – Mikko Kalteva
Jason Strudwick – Kurt Davis
Fredrik Sonntag – Andreas Hjelm
Blaz Gregorc – Alexander Ytterell

Thom Flodqvist – Julian Jacobsen – Emil Lundberg
Ziga Jeglic – Tony Lagerström – Robert Sabolic
Christopher Blid – Mathias Månsson – Andreas Gröndahl
Jacob Dahlström – Jonas Engström – Alexander Lagerström
Greger Hanson, Emil Billberg

***

Mora (9) – Sundsvall (13)

Mora bröt en fem matcher lång förlustsvit genom att straffbesegra Rögle i den senaste omgången. Dock så har det inte blivit någon trepoängare sedan 3 december.

Förutom långtidsfrånvarande Patrik Andersson (hjärnskakning) och Alexander Sundström (ljumskar) så saknas backen Mikael Wikstrand som fick kliva av i den senaste matchen, och som därför står över mot Sundsvall.

Det finns också ett stort frågetecken för rivige forwarden Henrik Olsén som enligt klubbens hemsida var sjuk under torsdagen. Hans plats i laget tas troligen av Dan Pettersson.

Juniorerna Jesper Jackson, back, och Sonny Karlsson, forward, fyller ut laget på bänken.

Ingen målvakt är deklarerad, men Daniel Hansen bör få chansen eftersom Mora bröt sin negativa trend med honom i målet senast.

Sundsvall har förlorat fyra av de fem senaste matcherna (men plockat poäng i sex av de åtta senaste) vilket gjort att man nu är tre poäng efter Almtuna närmast ovanför det negativa kvalstrecket.

Mattias Wennerberg segnade ihop på isen senast och fick föras till sjukhus. Han är okej och testerna på sjukhuset visar inga fel, och troligen handlade kollapsen om att forwarden tog ut sig samtidigt som han varit krasslig en tid. Han spelar inte mot Mora.

– Man vet inte riktigt vad det berodde på egentligen, men det blev väl lite för mycket till slut, säger Wennerberg till st.nu om det som hände.

Eric Moe är ännu inte bra i foten meddelar Sundsvall via sin hemsida. Man hoppas han ska kunna spela nästa vecka.

Även forwarden Niklas Zetterström (handled) saknas.

Målvakten Gustaf Lindvall är tillbaka i laget efter sin akututlåning till Modo. Enligt assisterande tränaren Mathias Svedberg så lutar det åt att Lindvall står mot Mora.

Preliminära uppställningar

Mora

Daniel Hansen (Tyler Plante)

Tom Nilsson – Jens Hellgren
Peter Nolander – Dan Iliakis
Robin Gartner – Kalle Ekelund
Jesper Jackson

Alexander Hilmerson – Niklas Fogström – Jens Jakobs
Johan Alcén – Jonathan Johansson – Dan Pettersson
Mattias Beck –  Dion Knelsen – Daniel Viksten
Henrik Eriksson – Tobias Ericsson – Kim Nabb
Sonny Karlsson

Sundsvall

Gustaf Lindvall (Axel Brage)

Johan Burlin- Dennis Bozic
Johan Eriksson – Victor Berglind
Fredrik Mannström – Niklas Enberg
Petter Rydén

Emil Sandin – Adam Rundqvist – Oscar Johansson
Gustaf Thorell – Pär Lindholm – Anton Byström
Christoffer Persson – Joakim Mattsson – Adam Pettersson
Christopher Thörn – Tobias Lindström – Aatu Hämäläinen

***

Tingsryd (11) – Almtuna (12)

Efter fyra raka vinster har Tingsryd nu förlorat två raka matcher – senast blev man nollade av Södertälje – och nu väntar en viktig match mot Almtuna. Fem poäng skiljer lagen i tabellen.

Tingsryd har en helt skadefri trupp.

Dock så har man inte fått tillbaka lånet Tom Linder från Växjö. Däremot så är Sebastian Ottosson tillbaka efter att ha gjort några matcher i Linköping.

Senast flyttades Simon Stark in som center och gjorde en bra match, så han får fortsätta på den positionen. Det innebär att Ottosson kommer att få spela ytterforward.

Almtuna tog en tung 3-2-seger mot Västerås i den senaste omgången och skapade därmed ett andrum på tre poäng ner till Sundsvall närmast under det negativa kvalstrecket.

Laget har också värvat en hel del: Mikael Simons och Martin Karlsson gjorde debut redan senast, och nu tillkommer också hemvändarna Joachim Gellerstedt och Jimmie Kraft som lämnat för slovakiska Poprad för Almtuna.

Enligt Almtunas hemsida bildar Simons, Gellerstedt och Kraft en helt ny kedja mot Tingsryd, och tillskotten gör att nyligen skadecomebackande Rickard Rollin-Carlsson hamnar på bänken.

Klubbens hemsida meddelar också att Alexander Hamberg startar i mål.

William Wallén, Andreas Dahlström, Patric Gozzi och Mathias Franzén har lämnat Almtuna och Jonathan Sjölund finns alltjämt på skadelistan.

Preliminära uppställningar

Tingsryd

Michal Zajkowski (Johan Salomonsson)

Tom Koivisto – Robin Jacobsson
Robin Olsson – Christoffer Björklund
Christoffer From-Björk – Sean McMonagle
Philip Hersby

Jari Kauppila – Dustin Johner – Mark Santorelli
Richard Mueller – Victor Rollin-Carlsson – Tomas Larsson
David Laudius – Simon Stark – Henrik Bankelius
Sebastian Ottosson – Markus Molin – Mattias Lindström
Filip Owesson

Almtuna

Alexander Hamberg (Adam Reideborn)

Fredrik Sandgren – Henrik Nilsson
Julius Larsson – Patrik Nevalainen
Eric Norin – Magnus Eriksson
Victor Aronsson

Fredrik Vestberg – Robert Kimby – Daniel Hermansson
Niklas Anger – Jonas Westerling – Johan Berggren
Martin Karlsson – Stefan Gråhns – Mattias Guter
Jimmie Kraft – Mikael Simons – Joachim Gellerstedt
Rickard Rollin-Carlsson

***

Örebro (1) – Troja/Ljungby (10)

Serieledande Örebro har två raka 5-2-segrar mot Sundsvall och Rögle och behåller tätpositionen i sammandraget.

Mest anmärkningsvärt senast var att tränaren Peter Andersson ställde över Conny Strömberg, Pär Edblom och Thomas Enström eftersom de inte kunnat träna på några dagar på grund av stormen Dagmar, trots att de var tillgängliga för spel.

Noterbart är också att backen Peter Andersson som haft en segdragen axelskada gjorde comeback senast.

Enligt uppgift dras kanadensiske backen Dustin Kohn med en hjärnskakning.

Hur tränarna väljer att formera laget mot Troja är oklart.

Troja/Ljungby tog en tung hemmaskalp via 3-1 mot Malmö senast, men formen svajar och smålänningarna letar efter stabilitet.

Positivt nu är att forwarden Janos Vas är tillbaka efter sin avstängning, men det saknas ändå en hel del spelare.

Joel Johansson har problem med foten, Mikael Ahlén är avstängd och Patrik Kannerling är febersjuk – allt enligt SMP.

Dessutom har HV71-lånet Johan Linnander drabbats av nya skadeproblem: han har ådragit sig en knäskada och prognosen talar om en frånvaro på fyra till sex veckor.

Ett annat HV71-lån – forwarden Jesper Thörnberg – är dock tillgänglig för spel.

Preliminära uppställningar

Örebro

Nicklas Dahlberg (Andro Michel)

Andreas Frisk – Robin Olsson
Christoffer Norgren – Jens Skåhlberg
Peter Andersson – Stefan Warg
Martin Filander

Conny Strömberg – Henrik Löwdahl – Johan Wiklander
Marcus Weinstock – Jared Aulin – Matt Keith
Daniel Åhsberg – Pär Edblom – Peter Wennerström
Emil Kåberg – Jonas Karlsson – Johan Adolfsson
Henrik Björklund, Thomas Enström

Troja

Trevor Koenig (Jonas Gunnarsson)

Jesper Williamsson – Per Johnsson
Niclas Edman – Viktor Amnér
Daniel Karlsson – Ziga Pavlin
Joakim Nettelbladt

Robin Dahlström – Jacob Berglund – Mattias Åkesson
David Åslin – Istvan Bartalis – Carl Gustafsson
Jesper Thörnberg – Mattias Nilsson – Andrej Hebar
Oscar Holst – Ted Nilsson – Janos Vas

***

Övriga matcher i omgången spelades igår.

Lite, lite arbetsro Malmö

av Jonas Gustavsson

Efter bara två poäng på sju matcher så fick Malmö äntligen vinna idag och man gjorde det mot ett formstarkt Oskarshamn som därmed fick se sin svit om fem raka segrar ta slut.

Det ger lite, om än bara lite, arbetsro i Malmö. Men laget har ännu en lång väg att vandra, så är det bara. Jag såg inte matchen och en seger gör inget lag, men nu har man något att bygga vidare ifrån. Och ärligt talat: det kan ju knappast bli sämre för Malmö.

Förlust hade inneburit att Malmö halkat efter Oskarshamn ordentligt, nu tätade man försprånget och hoppet om en framskjuten playoffplacering lever vidare. 

Dragan Umicevic hade också en bra match med ett mål och dubbla assist – och artisten är en av få Malmöspelare som levererar på kontinuerlig basis på sistone. Nu gjorde han poäng för fjärde matchen i rad. Linus Klasen hamnade också i poängprotokollet dubbla gånger. Det är två offensiva nyckelpjäser som Malmö m-å-s-t-e ha igång hela tiden – förhoppningsvis fortsätter de leverera framöver.

***

Oskarshamn hintade om att veteranen Stefan Öhman, som drog av hälsenan under försäsongen, skulle vara redo för comeback efter nyår. Men han var med redan idag mot Malmö. Hur han såg ut vet jag inte, men skoj att han är tillbaka. Nu gäller det bara att hitta en bra roll för honom. Med tanke på hur bra IKO fungerar just nu är det inte det enklaste att gå in och rumstera om i rollfördelningen.

***

Västerås tog en tung seger mot Karlskoga ikväll där det till slut blev en 2-1-seger. Det skapade lite andrum i kampen om direktplatserna till kvalserien. 

Karlskogas tröstmål kom i slutet och givetvis hade Linus Persson en klubba med i målet. Han gjorde därmed poäng för 14:e matchen i rad. 

Karlskoga lanserade också sin nya logga direkt i Viasat Hockey: en klassisk, enkel och ren sköld. Fungerar absolut och jag tycker den var snygg. Eller ja, snygg kanske var fel ord. Snarare stilren.

***

Rögle tog en planenlig seger mot Borås med 4-1.

Många stod undrande till varför Kirill Starkov fick spela medan Simon Olsson fick nöta bänk, men då svarade danskryssen med att notera dubbla assist. Snyggt svar på tal.

Borås? Eländet tar aldrig slut. 

Senaste nytt, omgång 34

av Jonas Gustavsson

Senaste nytt inför kvällens matcher i HockeyAllsvenskan (och nu är det klart att det blir senaste nytt inför ALLA matcher resten av säsongen).

***

UPPDATERAT 18.53

* Markus Karlsson tillbaka i Borås efter sina problem med hjärnskakningen. Ingen Magnus Åkerlund i laget, Jonatan Bjurö står.

* Stefan Öhman gör comeback i Oskarshamn och inleder på bänken.

* David Lundbohm kan inte spela i Västerås på grund av sjukdom. Däremot så är Viktor Mårtensson med, trots den tidigare deklarerade knäskadan. Även Kenneth Bergqvist, som varit sjuk, är med i laget.

* Henrik Larsson, 17, gör allsvensk debut i Bofors.

***

Borås (14) – Rögle (6) (sänds på S24)

Borås är alltjämt jumbo i serien och har en sex matcher lång svit där man förlorar och vinner varannan match. Senast blev det ordentligt med pisk mot serietvåan Karlskoga som vann med hela 6-0.

Föreningen har stora ekonomiska problem och ansökte så sent som igår om en rekonstruktion för att rädda likviditeten och för att kunna betala ut löner till anställda och spelare.

Mitt i detta spelas alltså också hockey. Markus Karlsson är fortfarande borta med sin hjärnskakning och Victor Backman matchar med Frölunda, men däremot så är LHC-lånet Joachim Nermark tillbaka och spelade senast.

Jonatan Bjurö vaktade målet senast, men det lutar åt att Magnus Åkerlund tar över spaden i den här matchen.

Rögles vinstsvit om nio matcher har nu följts av två raka nederlag där man torskade mot Mora efter straffar senast.

Målvakten Jonas Fransson har en skadekänning och åker inte med till Borås, istället vaktas målet av Joel Gistedt med junioren Kevin Lindskoug som backup.

På backplats återkommer Victor Panelin-Borg efter sin avstängning och går in som sjundeback. Enligt klubbens hemsida ska han specialmatchas i box play mot BHC.

Offensivt blir det ändringar i två kedjor: dels så sätts en ren juniorkedja med Jakob Lilja, Daniel Sylwander och Alexander Lindqvist-Hansen ihop, vilket medför att Alexander Johansson flyttas till formationen med Christopher Liljewall och Kirill Starkov. Simon Olsson får inleda som extraforward.

Centern Ted Brithén saknas återigen, och på den tidigare skadelistan finns Andrée Brendheden, Dennis Everberg och Felix Scheel.

Preliminära uppställningar

Borås

Magnus Åkerlund (Jonatan Bjurö)

Mats Hansson – Brent Davidson
Otto Jaksch – Ola Svanberg
Patrik Magnusson – Olov Lundqvist
Jonathan Prim

Jens Karlsson – Rasmus Ericsson – Henrik Eriksson
Linus Fagemo – Erik Andersson – Joachim Nermark
Oscar Andersson – Magnus Isaksson – Marcus Sörensen
Tim Bränholm – Adam Hobson – Simon Mitman
Sebastian Benker

Rögle

Jonas Fransson (Joel Gistedt)

Daniel Glimmenvall – Rasmus Forslund
Daniel Sondell – Hampus Lindholm
Sean Curry – Alexander Bonsaksen
Rasmus Forslund

Nils Bergström – Eric Himelfarb – Viktor Lindgren
Magnus Häggström – Jakob Johansson – Alexander Bergström
Kirill Starkov – Alexander Johansson – Christopher Liljewall
Alexander-Lindqvist-Hansen – Daniel Sylwander – Jakob Lilja
Simon Olsson

***

Malmö (7) – Oskarshamn (5)

Malmö sjunker djupade och djupare ner. Laget har bara tagit två poäng på de sju senaste matcherna och senast blev det förlust med 3-1 på bortaplan mot Troja/Ljungby. Nu väntar nyckelmatch mot Oskarshamn: just nu skiljer fem poäng mellan lagen.

Backen Alexander Ribbenstrand saknas alltjämnt.

Dessutom saknades forwarden Tomas Kollar senast på grund av sjukdom. Om han kan spela mot Oskarshamn är oklart. Hans plats i toppkedjan togs senast av Miroslav Lazo.

Pontus Sjögren har startat de sex senaste matcherna i mål.

Oskarshamn är i kalasform och 5-2-segern hemma mot Leksand senast innebär att laget har fem raka trepoängare.

Via klubbens hemsida aviseras att man ställer upp med exakt samma lag som senast vilket innebär att Andreas Valdix saknas (han har missat fyra matcher) och att Alexander ”Professorn” Bengtsson fortsätter i mål.

Noterbart är att stjärnvärvningen Stefan Öhman, som drog av hälsenan redan under försäsongen, är på väg mot en comeback. Klubben hoppas han kan spela i återstarten efter nyår.

På frånvarolistan finns också keepern Troy Davenport som inte spelat en enda match i höst.

Preliminära uppställningar

Malmö

Pontus Sjögren (Hannu Toivonen)

Stefan Lassen – Jean-Luc Grand-Pierre
Robin Weihager – JD Forrest
Tim Heed – Daniel Josefsson
Emil Carnestad

Linus Klasen – Robert Carlsson – Miroslav Lazo
Robin Alvarez – Alexander Barta – Dragan Umicevic
Ponthus Westerholm – Jesper Mattsson – Pathrik Westerholm
Ivan Ciernik – Morten Green – Lukas Eriksson
Roger Olsson

Oskarshamn

Linus Fernström (Alexander Bengtsson)

Juha Uotila – Sam Lofquist
Daniel Ljungkvist – Linus Hultström
Linus Morin – Maxim Matushkin
Tobias Jonsson

Joakim Hagelin – Evan McGrath – David Rodman
Morten H Poulsen – Matt Ryan – Nicklas Jadeland
Martin Olsson – Carl-Johan Svensson – Mikael Lidhammar
Victor Löfstedt – Chris Nybeck – Viktor Sjödin
Rasmus Djerf

***

Västerås (3) – Karlskoga (2)

Västerås har kvar sin direktplats till kvalserien med ett nödrop (en pinne för Leksand). Västmanlänningarna har förlorat fyra av de fem senaste matcherna och föll mot bottenlaget Almtuna senast.

Klubben har gjort klart med en ny back i form av Matt DeMarchi, en 30-årig veteran med både kanadensiskt och italienskt pass. Han är dock inte spelklar till kvällens match.

Det vimlar av frånvaro i laget: Niclas Lundgren (båtben), Thomas Mitell (ljumske), Fredrik Johansson (bäckenbenet) och Markus Kinisjärvi (axel) är borta sedan tidigare och William Karlsson är iväg och spelar JVM.

Till skadelistan kan nu också tuffe forwarden Viktor Mårtensson läggas. Han ådrog sig en knäskada mot Almtuna. Det finns också frågetecken för Kenneth Bergqvist som varit sjuk.

Frånvaron gör att 18-årige centern Linus Svedlund får göra allsvensk debut mot Karlskoga.

Karlskoga är inne i en vinnartrend igen och har nu tre raka viktorior. Senast svarade man för en ordentlig urladdning i och med 6-0 mot Borås.

Laget ådrig sig dock två skador senast:

Kasper Jensen fick några smällar mot axeln och kunde inte fullfölja matchen. Han spelar inte mot VIK, och hans plats tas av Mattias ”Myggan” Nilsson.

Marcus ”Lillis” Nilsson fick en smäll mot huvudet och han ska testas under dagen. Kan han inte spela kan ett alternativ vara att flytta upp backen Robert Bergh som forward, meddelar tränaren Sam Hallam via nwt.se.

Sedan tidigare saknas Eddie Larsson och Tobias Thermell.

Daniel Bellissimo startar i mål.

Preliminära uppställningar

Västerås

Lars Johansson (Daniel Sperrle)

Stefan Andersson – Fredrik Winge
Per Helmersson – Robin Nilsson
Andreas Lindh – Jonas Emmerdahl

Broc Little – Markus Ljungh – Mikael Zettergren
David Lundbohm – Marcus Söderkvist – Arvid Strömberg
Jonte Berg – Peter Öberg – Kenneth Bergqvist
Linus Svedlund – Marcus Jonsson

Karlskoga

Daniel Bellissimo (Andreas Ollikainen)

Martin Thelander – Nick Plastino
Mattias Nilsson – David Lidström
Christian Carlsson – Niklas Arell
Robert Bergh

Kristofer Näslund – Daniel Wessner – Linus Persson
Fredrik Höggren – Björn Kindahl – Johan Nilsson
Marcus Nilsson – Eetu Qvist – Carl Berglund
Martin Sandgren – Adam Björklund – Alexander Wiklund

***

Övriga matcher i omgången spelas imorgon fredag.

En ny pizzabagare i stan

av Jonas Gustavsson

Ja, ingen fyndig rubrik alls, men jag är lite trött.

Nåväl, rubriken antyder på den italienska boomen i allsvenskan. Efter Daniel Bellissimo och Nick Plastino i Karlskoga, så har Västerås nu gjort klart med Matt DeMarchi. Han har både amerikanskt och italienskt pass, och ska fylla upp luckan efter långtidsskadade Niclas Lundgren.

Jag vet inte ett skvatt om DeMarchi, och VIK är uppenbarligen inte helt säkra heller eftersom han får tio dagars tryout. Sunt av VIK och sportchefen Niklas Johansson, givetvis.

Med tanke på succén för Bellissimo och Plastino så har nog VIK höga förväntningar på DeMarchi.

Det där med italienare kanske kan bli en trend, speciellt om DeMarchi lyckas också.

Kommer ihåg Carter Trevisani som gjorde en sejour i Södertälje för några år sedan. Också en dubbelpassare – Kanada och Italien – som gjorde en bra säsong i allsvenskan. Det finns uppenbarligen fynd att hitta i italienska landslaget.

***

Dagens enda match vann Södertälje mot Tingsryd med 2-0.

Viktigt för Södertälje i playoffkampen, givetvis.

Och turerna kring Michael Nylander går vidare. Motstridiga uppgifter säger att han både pratar med SSK och nobbar SSK. Tiden får utvisa vad som händer.

Friska (?) vindar i Almtuna

av Jonas Gustavsson

Friska vindar är nog ett felaktigt ord gällande Almtuna, snarare är det välbeprövade vindar som blåser i klubben nu när Joachim Gellerstedt och Jimmie Kraft kritat på för klubben.

Almtunas förhoppning är att duon ska kunna spela redan på fredag.

Vad betyder då detta?

Tja, det skapar lite problem i och med att man nu sitter på 18 forwards och bara tolv kan spela, men all finansiering är löst, så man kan i lugn och ro rensa ut de som inte tar plats. Antagligen så skickas några AIK-lån hem, skulle jag tippa.

Att värva gammalt behöver inte vara fel. ”Gella” och Kraft två bra värvningar på flera sätt: de kan klubben, de har ett gott rykte, de har rutin och de är bra spelare. Det är tydligt att Almtuna vill få in mer identitet och stadga i laget.

***

Jag gillar speciellt inhandlingen av Gellerstedt som är en energispelare och ledare som går i bräschen. Hans intåg kan, liksom Mikael Simons, skapa en hel del stadga. ”Gella” lär sätta krav på sin omgivning, och hans röst kommer vara en bra mönsterbrytning i omklädningsrummet.

***

Jimmie Kraft hade ju en fantastisk säsong 2008/09 med 22 mål när stjärnkedjan Kraft, Johan Andersson och Andreas Paulsson härjade som värst, men sedan trappade mål- och poängmakandet ner, och frågan är var 30-åringen – som gjorde tre mål på 27 matcher i slovakiska Poprad i höst – står någonstans. Jag tror inte vi ska vänta oss någon målmaskin, utan snarare en veteran som går in och jobbar hårt. Mål får ses som en bonus.

***

Nu har Almtuna värvat Mikael Simons, Martin Karlsson, Joachim Gellerstedt och Jimmie Kraft på kort tid.

Jag skulle vara sugen på att se dessa kedjor:

Fredrik Vestberg – Robert Kimby – Joachim Gellerstedt
Jimmie Kraft – Jonas Westerling – Daniel Hermansson
Johan Berggren – Stefan Gråhns – Rickard Rollin-Carlsson
Mattias Guter – Mikael Simons – Martin Karlsson
Niklas Anger, William Wallén

I min bok platsar inte svala Niklas Anger och William Wallén just nu. ”Gella” blir ett perfekt komplement till parhästarna Kimby och Vestberg, Kraft kan plocka in tyngd med Westerling och Hermansson och Gråhns får leda en energikedja med duracellkaninerna Berggren och Rollin-Carlsson på kanterna. Simons får vara balanskille mellan Guter och Karlsson – två intensiva yttrar.

Bara en idé – men jag gillar balansen.

***

Blir detta vändningen för Almtuna?

Vi får se: men helt klart är att laget är mer gediget nu. Man har mer rutin, mer stadga.

Det kan tyckas att värvningarna andas lite panik – men strategiskt känns det ändå som rätt killar att ta in.

”Gella”, Kraft och Simons som bidrar med trygghet – precis det som Almtuna behöver just nu.

***

TILLÄGG 14.37:

Hann knappt skriva klart inlägget innan Almtuna agerade och bröt avtalet med floppen William Wallén samt skickade hem AIK-lånen Andreas Dahlström och Patric Gozzi till Stockholm. Ingen skräll bland de försvinnandena, och det kan komma fler: truppen är fortfarande övertalig.

Senaste nytt, omgång 33 (del 3)

av Jonas Gustavsson

Senaste nytt inför kvällens match i HockeyAllsvenskan (och nu är det klart att det blir senaste nytt inför ALLA matcher resten av säsongen).

***

Södertälje (10) – Tingsryd (11)

Oerhört viktig match i tabellen där fyra poäng skiljer lagen åt: SSK behöver vinna för att haka på playofftåget, Tingsryd behöver vinna för att skapa kontakt uppåt.

Södertälje förlorade mot Västerås med 4-0 innan uppehållet, men hade innan dess två raka segrar. Formen har dock varit svajig hela hösten.

På frånvarolistan finns långtidsskadade backen Stefan Bemström.

Saknas lär också Emil Billberg göra. Enligt klubbens hemsida har 23-åringen drabbats av magsjuka.

I övrigt är alla friska och krya plus att slovenerna Blaz Gregorc, Ziga Jeglic och Robert Sabolic alla är tillbaka i Sverige efter sitt landslagsuppdrag.

Mycket snack i SSK-lägret har annars handlat om Michael Nylander. Fansen har samlat in pengar för att möjliggöra en värvning av 39-åringen, men enligt uppgifter så nobbar ”Nyllet” SSK med motiveringen att han inte vill spela i allsvenskan. Fortsättning lär följa…

Tingsryd hade en svit om fyra raka vinster innan man torskade mot formstarka Oskarshamn precis innan uppehållet. Formen hos smålänningarna får ändå anses god.

Inför matchen mot Södertälje aviserar man inga saknade spelare förutom backlånet Tom Linder som är hemkallad till Växjö.

Tomas Larsson missade de två sista matcherna innan uppehållet, men eligt taifbloggen.se talar det mesta för att han spelar mot SSK.

Michal Zajkowski lär vakta målet. Han har startat 31 av 32 matcher i höst.

Preliminära uppställningar

Södertälje

Julius Hudacek (Sebastian Idoff)

Viktor Lööv – Mikko Kalteva
Jason Strudwick – Kurt Davis
Fredrik Sonntag – Andreas Hjelm
Blaz Gregorc – Alexander Ytterell

Thom Flodqvist – Julian Jacobsen – Emil Lundberg
Ziga Jeglic – Tony Lagerström – Robert Sabolic
Christopher Blid – Mathias Månsson – Andreas Gröndahl
Jacob Dahlström – Jonas Engström – Alexander Lagerström
Greger Hanson

Tingsryd

Michal Zajkowski (Johan Salomonsson)

Tom Koivisto – Robin Jacobsson
Robin Olsson – Christoffer Björklund
Christoffer From-Björk – Sean McMonagle
Philip Hersby

Tomas Larsson – Dustin Johner – Mark Santorelli
Simon Stark – Jari Kauppila – David Laudius
Richard Mueller – Victor Rollin-Carlsson – Henrik Bankelius
Filip Owesson – Jesper Olsson – Mattias Lindström
Simon Dahl

***

Övriga matcher i omgången spelades under måndagen och tisdagen.

Lagom nivå, fyndigt och lite roligt

av Jonas Gustavsson

I Oskarshamn har det kallats ”årets match”.

Snacka om att höja förväntningarna inför hemmamötet mot klassiska Leksand. Men det var inte veteranen och ikonen Alexander Johanssons tröjhissning som skapade hajpen i en fullproppad Arena Oskarshamn, det var det faktum att Tommy Salo var tillbaka i stan.

För ett drygt år sedan valde han att bryta med Oskarshamn och istället krita på för Leksand – och fansen i Oskarshamn har sett det som ett stort svek och även hackat på den forne OS-målvaktens arbete när han väl var i klubben.

Under matchen kom också hånet: en banderoll med budskapet ”nu är råttet mågat, tjockis”, en härmning av Per Ledins utspel mot Tommy Salo i SM-finalserien 2006.

Ganska roligt och fyndigt. Inte över gränsen, bara lite så där lagom elakt. Helt okej tycker jag. Jag snackade med Tommy om banderollen efter matchen, och han var inte berörd alls. Han tyckte inte den var speciellt elak, utan att den handlade mer om Ledin än honom själv. Nåväl: jag försökte fråga vad han väntade sig, men det svaret kröp han undan.

Men:

Banderollen i all ära, fansen var nog mest nöjda med att ett formstarkt Oskarshamn tryckte till Leksand och vann matchen med 5-2. Och det var ju fullt rättvist.

***

Tommy Salo?

Han förde en anonym tillvaro med händerna i fickorna i Leksands avbytarbås. Säkerligen en medveten passivitet för att inte skapa någon hets. Bra så. Och Salo har andra bekymmer än sina forna fans besvikenhet att hantera – han har ett lag som förlorat mer än man vunnit sedan han tog klivet ner i båset. Det om något är huvudbryet just nu.

Skadorna är en orsak, givetvis.

Men Salo ville inte skylla på det. Fast hur man än vrider och vänder på det så påverkar det givetvis.

***

Fick en kort pratstund med Andreas Appelgren också. Hyvens kille. Han ville inte heller skylla på några skador.

***

Har suttit i Arena Oskarshamn hela kvällen och har bara flyktig koll på övriga matcher, men sprätter iväg några snabba kommentarer:

* Jag har ju hackat en del på Henrik Björklund på sistone. Forwarden gjorde ju trots allt 16 mål för Rögle ifjol, men har varit blek i Örebro i höst och också suttit en del på bänken. Idag kom svar på tal: skarpskytten sköt både 1-0 och 2-0 mot Sundsvall i 5-2-segern på bortaplan. Skoj också att Johan Wiklander fick göra mål igen – han har ju varit mållös i sex raka matcher.

* Enligt en kommentar (tack Nykter) så kom italienarna Daniel Bellissimo och Nich Plastino precis till Sverige, men det hindrade inte duon från att vara tongivande mot Borås. Bellissimo motade 25 skott och höll nollan medan Plastino skickade in ett av målen i Karlskogas 6-0-seger.

* Patrik Sylvegård gjorde debut som ny assisterande tränare i Malmö när skåningarna mötte Troja på bortaplan, men det gav inte allsvenskans Real Madrid någon boost. Istället förlorade laget med 3-1 – och gamle Malmö-spelaren Jacob Berglund nätade – och nu har Malmö bara tagit två poäng på de sju senaste matcherna.

* Rögle har sex oavgjorda matcher på de 13 senaste, det är anmärkningsvärt mycket. Så blev det idag mot Mora också – sedan Viktor Lindgren gjort 2-2 och tagit matchen till övertid. Sedermera avgjorde Mora på straffar – vilket innebar ett trendbrott för dalmasarna som därmed bröt en förlustsvit på sex matcher. Jens Jakobs satte den avgörande straffen.

Senaste nytt, omgång 33 (del 2)

av Jonas Gustavsson

Senaste nytt inför kvällens matcher i HockeyAllsvenskan (och nu är det klart att det blir senaste nytt inför ALLA matcher resten av säsongen).

***

Oskarshamn (6) – Leksand (4) (sänds i S24)

Speciellt möte när Leksands sportchef Tommy Salo nu återvänder till Oskarshamn.

Oskarshamn är i kalasform med fyra raka segrar och har också skapat sig en bra position i tabellen där man har ett bra utgångsläge för att ta sig till playoff.

Senaste nytt i målvaktsväg är att klubben nu tror sig ha hittat en permanent lösning i Frölundalånet Linus Fernström. Han spelar mot Leksand och ska stanna i klubben en längre tid, är det tänkt.

– Vi lånar Linus från Frölunda mer kontinuerligt framöver och vår förhoppning är att han stannar hos oss resten av säsongen, säger sportchefen Roger Jönsson till klubbens hemsida.

Talangen Linus Hulström har varit i Linköping en del på sistone, men man räknar med att han är tillbaka till matchen mot Leksand. Det är också David Rodman som matchat med slovenska landslaget.

I övrigt inga skaderapporter, och det är oklart om Andreas Valdix spelar. Stefan Öhman och Troy Davenport saknas sedan tidigare.

Leksand vinner och förlorar varannan match (så har det varit de sex senaste matcherna). Senast tog man en fin skalp genom att besegra Malmö med 2-1 och nu är det bara en pinne upp till Västerås på tredjeplatsen så vid vinst så erövrar man en direktplats.

Det saknas dock en del spelare.

Pelle Prestberg har problem med en höft och Filip Forsberg spelar JVM. Michael Raffl är tillbaka från sitt landslagsuppdrag med Österrike, men har ådragit sig en magmuskelskada och kan därför inte spela mot Oskarshamn.

Det finns också frågetecken för Mark Hurtubise som ska testas under dagen. Han har problem med ljumskarna. Kan inte han spela så blir det exakt samma lag som senast mot Malmö.

Tommy Enström (huvudvärk) saknas sedan tidigare.

Preliminära uppställningar

Oskarshamn

Linus Fernström (Alexander Bengtsson)

Juha Uotila – Sam Lofquist
Daniel Ljungkvist – Linus Hulström
Linus Morin – Maxim Matushkin
Tobias Jonsson

Joakim Hagelin – Evan McGrath – David Rodman
Morten H Poulsen – Matt Ryan – Nicklas Jadeland
Martin Olsson – Carl-Johan Svensson – Mikael Lidhammar
Victor Löfstedt – Chris Nybeck – Viktor Sjödin

Leksand

Erik Hanses (Jens Holmström)

Mattias Timander – Johan Svedberg
Alen Bibic – Patrik Hersley
Patrik Norén – Mads Bödker
Joonas Rönnberg – Erik De La Rose

Martin Janohls – Johan Ryno – Jon Knuts
Ken-Andre Olimb – Jacob Blomqvist – Lucas Sandström
Jens Bergenström – Gabriel Karlsson – Tobias Forsberg
Simon Mattsson – Fredrik Händemark – Philip Wadén

***

Karlskoga (2) – Borås (14)

Formen är inte lika sprudlande för Karlskoga som den varit tidigare – men man har två raka segrar och övertidsbesegrade Mora senast, trots att man hade manfall på grund av sjukdom.

Rapporterna kring laget är knapphändiga, men Christian Carlsson, Kasper Jensen och Calle Berglund som hade problem med magsjuka innan jul bör vara tillbaka nu.

Mer oklart är det kring veteranen Tobias Thermell som missat fyra raka matcher.

Noterbart är att Linus Persson gjort poäng i tolv raka matcher.

Borås är alltjämt sist i serien, men har fin form och har tre segrar på de fem senaste matcherna. Senast blev det en viktig 4-2-seger mot Almtuna.

Alltjämt saknas backen Markus Karlsson som fortfarande lider av sviterna efter en hjärnskakning. På frånvarolistan finns också talangen Victor Backman som just nu matchar med Frölunda.

Keepern Magnus Åkerlund och forwarden Tim Bränholm kunde inte spela senast, men nu är båda tillbaka i truppen, meddelar klubbens hemsida.

Dessutom har man återigen fått tillgång till lånet Joachim Nermark från Linköping. Dessutom är Simon Mitman, inlånad från Gislaved, alltjämt kvar i truppen.

Preliminära uppställningar

Karlskoga

Daniel Bellissimo (Andreas Ollikainen)

Martin Thelander – Nick Plastino
Kasper Jensen – David Lidström
Christian Carlsson – Niklas Arell
Mattias Nilsson – Robert Bergh

Kristofer Näslund – Daniel Wessner – Linus Persson
Fredrik Höggren – Björn Kindahl – Johan Nilsson
Marcus Nilsson – Eetu Qvist – Carl Berglund
Martin Sandgren – Adam Björklund – Alexander Wiklund

Borås

Magnus Åkerlund (Jonatan Bjurö)

Mats Hansson – Brent Davidson
Otto Jaksch – Ola Svanberg
Patrik Magnusson – Olov Lundqvist

Jens Karlsson – Rasmus Ericsson – Henrik Eriksson
Linus Fagemo – Erik Andersson – Simon Mitman
Oscar Andersson – Magnus Isaksson – Marcus Sörensen
Tim Bränholm – Adam Hobson – Joachim Nermark
Pontus Gulldén, Sebastian Benker

***

Troja/Ljungby (10) – Malmö (7)

Efter fyra raka vinster så har Troja en svacka igen och har förlorat två raka matcher. Senast föll laget tungt mot Sundsvall.

Laget saknar lagkaptenen Mikael Ahlén och ungraren Janos Vas som båda är avstängda.

Troja får dock fortsätta låna Jesper Thörnberg från HV71. 20-åringen har svarat för en assist på två matcher hittills.

– Jesper är en frejdig spelare med bra skott. Han jobbar hårt men tappade en del när han var skadad. Jag tror att Jesper kan tillföra mer för Troja än vad han visade mot Sundsvall och Rögle. Även Jesper själv känner att han har mer att ge, säger tränaren Patrik Ross till smp.se.

Backen Joel Johansson, som missat åtta matcher på grund av en fotskada, finns inte med på frånvarolistan inför matchen, och är alltså aktuell för en comeback.  

Ziga Pavlin och Andrej Hebarär tillbaka efter landslagsuppdrag.

Malmö har förlorat fem av de sex senaste matcherna, och har ingen trepoängare på sex raka matcher. Senast föll laget hemma mot Leksand.

Laget har gjort klart med Patrik Sylvegård som ny assisterande tränare till Ulf Taavola och han gör debut mot Troja.

Förutom backen Alexander Ribbenstrand så har man nu inga spelare på skadelistan, vilket innebär att någon kommer att får sitta vid sidan om: troligen backen Emil Carnestad eller forwarden Miroslav Lazo.

Pontus Sjögren har startat de fem senaste matcherna i mål.

Preliminära uppställningar

Troja

Trevor Koenig (Jonas Gunnarsson)

Jesper Williamsson – Ziga Pavlin
Niclas Edman – Viktor Amnér
Daniel Karlsson – Joakim Nettelbladt
Joel Johansson- Per Johnsson

Istvan Bartalis – Mattias Nilsson – Mattias Åkesson
David Åslin – Johan Linnander – Carl Gustafsson
Jesper Thörnberg – Patrik Kannerling – Andrej Hebar
Oscar Holst – Jacob Berglund – Robin Dahlström

Malmö

Pontus Sjögren (Hannu Toivonen)

Stefan Lassen – Jean-Luc Grand-Pierre
Robin Weihager – JD Forrest
Tim Heed – Daniel Josefsson
Emil Carnestad

Linus Klasen – Robert Carlsson – Tomas Kollar
Robin Alvarez – Alexander Barta – Dragan Umicevic
Ponthus Westerholm – Jesper Mattsson – Pathrik Westerholm
Ivan Ciernik – Morten Green – Lukas Eriksson
Miroslav Lazo, Roger Olsson

***

Sundsvall (13) – Örebro (1)

Sundsvalls form är grymt bra: laget har poäng i sex av de sju senaste matcherna och tog en tung seger mot Troja senast, efter att ha avgjort i den sista perioden.

Skadeläget har också ljusnat. Alltjämt saknas Eric Moe (fot) och Niklas Zetterström (handled), men i övrigt ska alla vara friska och krya. Dessutom ska Moe vara nära en comeback.

Fredrik Mannström, Aatu Hämäläinen och Christoffer Persson bör alla kunna spela mot Örebro. Mannström har haft problem med revbenen, men den skadan ska vara helt läkt nu, uppger st.nu.

Örebro vinner och förlorar varannan match just nu. Senast blev det en imponerande 5-2-seger hemma mot formstarka Rögle, men laget har två raka nederlag på bortaplan.

Angående laget så är uppgifterna knapphändiga.

Axelskadade backen Peter Andersson börjar bli aktuell för en comeback, men om det sker redan är oklart.

Noterbart är att Dustin Kohn inte spelat de två senaste matcherna, men ingen skada är rapporterad och alla ska vara tillgängliga för spel. 

– Alla är friska och krya och ingen verkar ha ramlat över granen och slagit sig, säger assisterande tränaren Jens Gustavsson till klubbens hemsida angående läget i laget.

Preliminära uppställningar

Sundsvall

Axel Brage (Gustaf Lindvall)

Johan Burlin- Niklas Enberg
Johan Eriksson – Victor Berglind
Jesper Dahlroth – Dennis Bozic
Petter Rydén

Gustaf Thorell – Joakim Mattsson – Emil Sandin
Mattias Wennerberg – Pär Lindholm – Adam Pettersson
Christopher Thörn – Adam Rundqvist – Oscar Johansson
Anton Byström – Tobias Lindström – Aatu Hämäläinen
Christoffer Persson

Örebro

Nicklas Dahlberg (Andro Michel)

Andreas Frisk – Robin Olsson
Christoffer Norgren – Jens Skåhlberg
Martin Filander – Stefan Warg
Dustin Kohn

Conny Strömberg – Henrik Löwdahl – Johan Wiklander
Marcus Weinstock – Jared Aulin – Matt Keith
Daniel Åhsberg – Pär Edblom – Peter Wennerström
Thomas Enström – Jonas Karlsson – Johan Adolfsson
Henrik Björklund, Emil Kåberg

***

Rögle (5) – Mora (9)

Efter nio raka segrar föll Rögle senast efter att ha förlorat mot serieledarna Örebro. Men ängelholmarna är formstarka och har åkt som en raket upp i tabellen de senaste veckorna.

Glädjande besked är att Alexander Johansson gör comeback efter 15 matchers skadefrånvaro. Han går in som center mellan Daniel Sylwander och Alexander Lindqvist-Hansen, och det innebär i sin tur att Kirill Starkov får inleda som trettondeforward och att fjolårets succékedja med Simon Olsson, Ted Brithén och Christopher Liljewall återförenas.

På backsidan saknas Victor Panelin-Borg som är avstängd och därmed får 17-åringen Hampus Lindholm matcha vidare.

På skadelistan finns Felix Scheel, Andrée Brendheden och Dennis Everberg, men den sistnämnde har nu börjat köra på is och närmar sig en comeback.

Jonas Fransson vaktar målet.

Mora har det jobbigt just nu och har förlorat fem raka matcher. Senast kvitterade man i slutet mot Bofors, men förlorade till på övertid.

Slovakiske centern Rastislav Pavlikovsky har lämnat laget för spel i AIK och veteranen lämnar ett tomrum efter sig. Hans försvinnande innebär att Dion Knelsen får gå in och spela center mellan Daniel Viksten och Mattias Beck.

Saknas sedan tidigare gör också Patrik Andersson (hjärnskakning) och Alexander Sundström (ljumskar), men i övrigt är man skadefria.

Daniel Hansen får chansen i mål efter fyra raka starter av nyförvärvet Tyler Plante.

Preliminära uppställningar

Rögle

Jonas Fransson (Joel Gistedt)

Daniel Glimmenvall – Rasmus Forslund
Daniel Sondell – Hampus Lindholm
Sean Curry – Alexander Bonsaksen
Rasmus Forslund

Nils Bergström – Eric Himelfarb – Viktor Lindgren
Magnus Häggström – Jakob Johansson – Alexander Bergström
Simon Olsson – Ted Brithén – Christopher Liljewall
Alexander-Lindqvist-Hansen – Alexander Johansson – Daniel Sylwander
Kirill Starkov

Mora

Daniel Hansen (Tyler Plante)

Tom Nilsson – Jens Hellgren
Peter Nolander – Dan Iliakis
Robin Gartner – Kalle Ekelund
Mikael Wikstrand

Alexander Hilmerson – Niklas Fogström – Jens Jakobs
Johan Alcén – Jonathan Johansson – Kim Nabb
Mattias Beck –  Dion Knelsen – Daniel Viksten
Henrik Eriksson – Tobias Ericsson – Henrik Olsén

***

Omgångens övriga matcher: Almtuna-Västerås spelades igår och Södertälje-Tingsryd spelas imorgon.

Sida 1 av 5
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB