Startsida / Inlägg

Älskar den där Klasen-magin

av Jonas Gustavsson

Kvällens behållning: Linus Klasens dragning som gav 2-1 för Malmö i skånederbyt mot Rögle.

Fy fasen vad snyggt: Klasen kom mot Jesper Jensen, Jensen chansade lite framåt, Klasen gick förbi, vek in mot mål och placerade in pucken bakom Jonas Fransson. Snyggt, distinkt, viktigt. 

Malmö vann till slut på straffar och sett över hela matchen kan jag tycka att det var rättvist. Det var en riktigt bra och fartfylld match med många chanser. Ett jäkligt bra derby helt enkelt. 

***

Malmö har dock en del skärpa att jobba på, det såg man inte minst i första perioden. Robin Alvarez skulle ta emot en puck men den studsade ifrån, Dragan Umicevic skulle frispela Alvarez men pucken hamnade på skridskorna – och det var fler sådana situationer. Där måste Malmö bli mycket, mycket bättre. 

Bättre skärpa, bättre precision. Kunnandet finns ju där.

***

Skoj att se Andrée Brendheden back in action i Rögle. Inte den där snipern han en gång var, men han visar fina intentioner, river, sliter och försöker komma in på kassen. 

***

I övrigt var det NOLLORNAS kväll: 

***

Julius Hudacek höll säsongens sjunde nolla och Christopher Blid sköt säsongens första mål när Södertälje besegrade Örebro med 3-0. 

Jäkligt skoj för Blid. Han var ju en ögonbrynshöjande värvning i somras. Han öste in poäng i division två och spelade till sig ett kontrakt med SSK via en tryout, vilket överraskade många. Kan man verkligen ta steget från tvåan till allsvenskan direkt?

Blid har haft det svårt med produktionen i allsvenskan och har också fått blandat med istid. Han har ju också skickats tillbaka till Åkers IF ett par gånger för att hitta självförtroendet.

Kanske lossnar det på allvar nu.

***

En spelare som har haft sin islossning sedan länge är ju Västerås amerikan Broc Little. Idag sköt han dubbla mål och ledde västmanlänningarna till en 2-0-seger mot Tingsryd. 

Det var för övrigt TREDJE MATCHEN I RAD som Little blev tvåmålsskytt. Magiskt bra.

Västerås vann skotten klart: 37-19.

***

Tidigare idag meddelade Mora att Tyler Plante lämnar klubben för spel i Djurgården. Plante har ju inte lyckats ta förstaspaden utan Daniel Hansen har varit bäst – och Hansen visade också att klubben gjorde rätt när han höll nollan när Oskarshamn besegrades. 

Hansen räddade 17 av 17 skott i 3-0-segern.

Mora ska också få in DIF-keepern Tim Sandberg som backup – eller utmanare? – till Hansen. Så Mora och Djurgården byter helt enkelt målvakter.

Sandberg förresten – han är ju också namngiven för Almtuna, för tanken var ju att han skulle lira där när Djurgården var lediga. Men det har inte blivit så mycket av den varan sedan Alexander Hamberg började storspela. 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB