Startsida / Inlägg

En succéartad comeback

av Jonas Gustavsson

Jag blev överraskad över att Pelle Prestberg gjorde comeback i Leksand idag.

Tidigare rapporter har varit oerhört negativa, och så sent som igår läste jag att han var på väg tillbaka, var i träning och kanske skulle kunna spela efter februariuppehållet. Kanske alltså.

Men idag var han alltså med på isen i det heta hemmaderbyt mot Mora – och han klev fram och visade sina skills direkt. 36-åringen satte båda sina straffar och spelade hem segern till leksingarna.

Jag tycker också att värmlänningen visade hyfsade intentioner i spelet, även om han givetvis var rostig.

Jag hade annars ganska höga förväntningar på Prestberg inför den här säsongen. Han är ju en kille som visat att han kan skjuta 30 mål på en säsong i den här serien, och jag trodde att han skulle kunna göra något liknande i år. Nu är det visserligen svårt att sia om hur mycket han faktiskt hämmats av den där höften, men stiger han fram nu i slutet och leder Leksand mot Kvalserien så spelar det ingen roll – då har han gjort sitt jobb.

Hur som haver: jäkligt skoj att han är tillbaka igen!

***

Tom Nilssons tackling på Filip Forsberg var grymt skön. Nilsson bara stod upp och var granithård när Forsberg körde in i honom. Smällen såg inte ut att beröra Nilsson alls.

Just Tom Nilsson – som berömdes av Toronto Maple Leafs förra sommaren – är verkligen en spännande spelartyp. Stor, stark och lagom elak – men ändå bra med pucken.

***

Almtuna tog ett stort steg mot nytt allsvenskt kontrakt via 5-0 mot Sundsvall. Det var för övrigt AIS-keepern Alexander Hambergs första nolla i serien.

Men visst borde det vara den andra? Hamberg höll ju nollan i 65 minuter borta mot Karlskoga, men till slut förlorade Almtuna på straffar. Och Hamberg förlorade sin nolla.

Jag tycker inte att målvaktsstatistiken ska beröras av straffläggningen. Men det är bara vad jag tycker.

***

Av liverapporteringen på unt.se att döma så verkade Ned Lukacevic göra en stark match för Sundsvall mot Almtuna. Lovar gott för ”De Blå”.

***

Efter fem raka 4-3-förluster bröt Rögle förbannelsen mot Karlskoga där det blev en 6-1-seger. Glimtade på tillställningen och det kändes som en gjuten skånsk seger.

Bra för Rögle – men hur bra är Karlskoga just nu egentligen?

Idag hade klubben premiär för nya tröjorna och nya loggan, men fakta är att laget bara tagit två poäng på de sex senaste matcherna. Det är sju poäng ner till fjärdeplatsen, men Västerås har en match mindre spelad och kan minska gapet till fyra pinnar i morgondagens drabbning mot Malmö. Karlskoga, som såg ut som ett givet kvalserielag länge, känns inte alls lika givna längre.

***

Trevor Koenig höll säsongens första nolla, Henrik Björklund sköt sitt första mål och Troja bärgade tre tunga poäng mot formstarka Södertälje.

Det innebar att smålänningarna tryckte ihop hela playoffkampen, nu ligger sex lag inom fem poäng och det finns tre playoffplatser i potten. Transportsträcka? Verkligen inte.

***

Oskarshamn hakar också på i playoffkampen efter att ha gjort tre mål på en dryg minut och avgjort matchen mot Örebro som vanns med 4-2. Genombrottsforwarden Joakim Hagelin sköt två nya mål och har nu gjort 16 baljor – vilket placerar honom bland seriens tio bästa målskyttar.

Ifjol gjorde Hagelin ett (!) mål.

Det är vad jag kallar genombrott.

***

Tingsryds förstakedja med Dustin Johner, Mark Santorelli och Thomas Larsson låg bakom tre av målen i 4-2-segern mot Borås – och därmed känns TAIF:s kontrakt i serien spikat. Med elva matcher kvar är det elva poäng ner till Sundsvall – det tappar smålänningarna inte.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB