Startsida / Inlägg

Målvakternas kväll

av Jonas Gustavsson

Idag blir det lite fokus på målvakter när kvällen ska summeras.

***

Efter tre matcher på bänken fick Tyler Plante chansen i Mora igen och han tog den då serieledande Örebro besegrades med 4-1.

Nu var det ju inte så att kanadensaren stod på huvudet och var anledningen till segern, inte alls, men han gjorde ändå en bra match. Örebro var förvånansvärt bleka, om man ska vara ärlig. Den där sprudlande offensiven kom aldrig igång.

Skönt för Mora att ha igång båda sina målvakter, för Plante ska inte känna sig säker på spaden eftersom Daniel Hansen är en bra keeper.

***

Nicklas Dahlberg i Örebro-kassen gjorde det också bra. Han fick kapitulera för tre omöjliga sidledsförflyttningar och ett grötmål precis vid målgården, så han ska inte lastas. Det var snarare backarna som inte orkade hålla undan anstormande Moraspelare, främst personifierade av Dion Knelsen (två mål, en ass och en bränd straff) och Daniel Viksten (ett mål, en ass).

Örebro är dock något ursäktade av sina frånvaroproblem på just backplats och där få spelare fick dra ett tungt lass.

***

I Nelson Garden Arena var det också målvakter det snackades om – speciellt i TAIF.

Och en ganska underlig match, av det jag såg. Tingsryd ledde skotten med 33-13 efter två perioder men låg under med 3-1, ändå kändes det som att Rögle hade koll på grejorna (för det mesta i alla fall, TAIF hade ju några byten i andra där det osade mål, men många skott kom utifrån).

Till slut blev det 3-3 efter full tid och TAIF-seger efter straffar.

Målvakterna var det ja.

Joel Gistedt tycker jag inte ska släppa varken 2-3 eller 3-3, speciellt inte det sista. Fri sikt, gott om tid att göra sig stor. Visst räddade han en jäkla massa, men det förskingras av de insläppta puckarna.

Sedan gör TAIF-tränaren Joakim Fagervall det intressanta bytet att han plockar av Michal Zajkowski inför straffarna, och plockar in unge Johan Salomonsson som inte stått något allsvenskt på över en månad. Men det var ett lyckodrag: 20-åringen släppte inga straffar förbi sig och Simon Stark kompletterade sitt hattrick när han avgjorde.

***

I Västerås gick VIK upp i en 4-0-ledning mot Sundsvall innan gästerna bytte målvakt: Gustaf Lindvall ut, Axel Brage in.

Mindre än 20 minuter senare stod matchen 4-3.

Nu gick det inte vägen för Sundsvall ändå, för man förlorade med 7-3 efter att ha släppt de två sista målen utan någon målis i kassen.

Noterbart är att nye debuterande backen Matt DeMarchi noterade en assist direkt. I power play.

***

Senaste nytt på transfersidan:

* Oskarshamn har förlängt med genombrottsforwarden Joakim Hagelin.

* Troja lånar ut forwarden Oscar Holst till Halmstad resten av säsongen – troligen en konsekvens av värvningen av Henrik Björklund.

* Örebro registerade idag Viktor Hertzberg som är tillbaka efter sina migränproblem, men han ska inte lira i klubben framöver utan troligen spela division ett-hockey.

* Sundsvall ryktas vara intresserade av Timrå-ratade backen Marcus Högström – som varit utlånad till Sundsvall stundtals i år och som också lirade i klubben ifjol.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB