Ödesdigert, Andreas Lindh

av Jonas Gustavsson

Jag har inte sett en minut allsvenskan idag, men måste bara ge några korta reflektioner, och en kommentar om det som hände mellan Västerås och Mora.

Västmanlänningarna hade alltså en 3-1-ledning när Andreas Lindh fick matchstraff och fem minuter för en skallning på Alexander Hilmerson i den sista perioden, varpå Mora sköt tre mål på 57 sekunder och vände matchen vilket till slut resulterade i en 5-3-vinst.

Snacka om att Andreas Lindh måste vara lite ångerfull, för även om jag inte sett matchen eller situationen som föregick hans utvisning, så måste det gå oerhört långt innan man skallar någon (om det nu var medvetet).

Hur som helst: grymt starkt av Mora att verkligen ta till vara chansen man fick och göra tre snabba mål.

Sedan får vi konstatera att Mora är i bra form nu – segern var lagets femte raka. Men den här segern får man tacka herr Lindh för.

***

Malmö då? Ja, detta mysterium utan lösning torskar alltså mot seriens sämsta lag Borås med uddamålet. Hur det än såg ut så kan det inte vara godkänt.

Direktplatsen till kvalserien är utan tvekan helt körd – nu handlar det bara om att knipa en playoffplats. Bara det blir en intressant utmaning för detta lag som har stora problem.

***

Leksand är i kalasform och plockade fjärde raka segern via en 3-2-viktoria mot Troja.

Dessutom gjorde Johan Ryno mål igen – för första gången på 14 matcher. Dessutom i numerärt underläge. Det är ju en nyckel att dalmasarna får igång honom igen, speciellt med Pelle Prestberg på skadelistan.

***

0-0 efter övertid mellan Karlskoga och Almtuna – och sedan 19 missade straffar innan högoddsaren Christian Carlsson går in och avgör. Osannolikt.

33-åringen hade gjort tre mål på de sju senaste säsongerna inför i den här säsongen, men straffmålet idag var faktiskt hans tredje fullträff för vintern. Har han blivit en skyttekung på äldre dagar?