Startsida / Inlägg

Vilka käftsmällar, Södertälje

av Jonas Gustavsson

Idag fick Södertälje två rejäla käftsmällar.

Käftsmäll 1:

Nyvärvade kanadensaren Fernando Pisani bryter sitt avtal efter blott tre matcher. Veteranen hade inte spelat på hela hösten och menar att han saknar gnistan. 

– Min intention var att ta en plats och bidra till att hjälpa laget men den rätta gnistan och tävlingsnerven finns inte där. Jag hoppades att det bara skulle vara innan jag kommit igång men känslan har vuxit sig starkare. Jag har inte den rätta motivationen och känner att jag inte kan bidra på den nivå jag själv vill för lagets bästa, säger han till klubbens hemsida.

Att han inte hittar motivationen låter ju underligt – varför ha uppehåll en höst och sedan göra comeback, om man inte har gnistan för det man håller på med? Känns som att motiveringen till uppbrottet inte är hela sanningen, men jag kanske är konspiratorisk. 

Nåväl, en icke motiverad spelare gör ingen nytta i ett lag. 

Käftsmäll 2:

Michael Nylander kommer inte till Södertälje, vilket bekräftas av sportchefen Per Nygårds på klubbens hemsida. Kanske inget hejdundrade överraskande besked, eftersom ”Nyllet” troligen vill spela i en högre serien än allsvenskan – men man kan inte förringa att det hade varit roligt att se pucktrollaren i serien. 

Kontentan:

Södertälje måste ut och leta nya namn. Även om man har ett ungt och spännande lag så behöver man lite offensiv spetskompetens.

***

Det händer en del på transfermarknaden, minsann.

Linköpings tränarförändring har ju också påverkat spelartruppen och man har plockat hem sina lån. Det påverkar ju inte minst Oskarshamn som tappar viktige Linus Hultström och som nu bara har sex backar. Twittrade kort med Fredrik Söderström, och det lät inte som att man ska kalla hem Jacob Bertilsson från Tranås, utan man skulle hålla sig lugna. Nåväl: jag tippar att en ny back är nära att ansluta. Blir det Mitja Robar?

Joachim Nermark, Borås, och Sebastian Ottosson, Tingsryd, har också kallats hem.

LHC-ändringarna fick ju också som konsekvens att veteranen Johan Åkerman fick lämna klubben – och nu kommer uppgifter om att Örebro är ute efter honom. Klubben letar som bekant efter en power play-back, och kanske är Åkerman rätt man för jobbet. Han hade problem med farten i Elitserien, men i allsvenskan fungerar det absolut. Frågan är dock… håller det i kvalserien?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB