Startsida / Inlägg

Den där målnollan…

av Jonas Gustavsson

Noterade att Tingsryds finske veteran Jari Kauppila inte gjort ett enda mål den här säsongen. Ändå har han gjort en skaplig vinter defensivt och arbetsmässigt, men det är givetvis inte godkänt av en spelare i den kalibern att inte ha levererat ett enda mål fram till nu. 

Nåväl, Jari Kauppila till ära så kollade jag igenom statistiken för att hitta de mest anmärkningsvärda målnollorna den här säsongen (och tar givetvis bara med spelare som spelat en mängd matcher, så killar som Fredrik Orrsten klarar sig). 

Det blev inte så stora namn, men fem killar som borde gjort mål hittade jag i alla fall. 

***

1. Jari Kauppila, Tingsryd – 46 matcher, 0 mål
38-åringen satte trots allt tio baljor ifjol – och då gjorde han en dålig säsong och blev inte alls den fanbärare och ledare som Tingsryd hoppades på. I år är poängskörden halverad och målkolumnen tom. Det är givetvis underkänt så det skriker om det.  

2. Mattias Lindström, Tingsryd – 30 matcher, 0 mål
Signad av Florida Panthers (som bytt till sig hans rättigheter) och är utlånad till Tingsryd från Skellefteå som lånat honom av Carolina (fast nu Florida alltså). Lindström är ingen målskytt utan en rivig forward, men visst borde han satt någon kasse i allsvenskan på 30 matcher?

3. Robin Weihager, Malmö – 47 matcher, 0 mål
Okej, Robin Weihager har inte öst in mål tidigare säsonger heller, men brukar ändå dunka in 4-5-mål och borde i ärlighetens namn kunna göra det dubbla med det fantastiska skott han har (…han måste bara lära sig sikta). Numera sitter 23-åringen mest på bänken, men visst borde han stänkt in någon kasse med tanke på att han lirat en hel del under säsongen.

4. Dustin Kohn, Örebro – 34 matcher, 0 mål
Han skulle bli ersättaren till Ryan Gunderson, men det har inte Dustin Kohn varit i närheten av. Den spelskicklige 25-åringen har aldrig öst in mål, men tanken var ju att han skulle bidra i Örebros power play – men det har han inte gjort. Något mål tycker man att den meriterade kanadensaren skulle smällt in, även om han varit borta en tid på grund av en hjärnskakning.

5. Ponthus Westerholm, Malmö – 31 matcher, 0 mål
Tvillingarna Westerholm har inte fått något genombrott (eller stort förtroende) den här säsongen. Ponthus har mest lirat J20-hockey, men har ändå varit ombytt i 31 matcher och smällde in sju kassar i en begränsad roll ifjol. Att han står på noll mål nu är anmärkningsvärt. Fast mest anmärkningsvärt är kanske att han inte fått lira mer än han gjort. 

***

I övrigt hittade jag inte så många anmärkningsvärda nollor. Bland de som spelat många matcher handlar det mest om defensivspecialister (Andreas Lindh, Niclas Lundgren, Alen Bibic, Christopher From-Björk, Tobias Jonsson, Per Johnsson), och vissa av dem har nött en hel del bänk. 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB