Startsida / Inlägg

Energispelarna behövs verkligen

av Jonas Gustavsson

Jag måste säga att jag är imponerad av att Västerås håller sig kvar i kvalseriekampen. 

Jag vidhåller fortfarande att det blir svårt för dem att nå ikapp, men å andra sidan så möts Leksand och Karlskoga i nästa omgång och då finns chansen att knapra in. Västerås möter då Sundsvall borta – så visst har man ett bra utgångsläge. 

Analyserna i dagens eftersnack efter Västerås 5-2-seger mot Rögle cirkulerade en hel del kring Västerås första mål och att det var viktigt för matchens utgång. Jag håller med. Och vill hylla Marcus Jonsson.

Sådana där energispelare är guld värda. Han kanske inte har den vassaste skridskoåkningen eller de bästa handlederna, men inställningen är grym.

Det var han som satte en tackling så att Västerås kunde vinna pucken och det var han som var med röven i ansiktet på Jonas Fransson så att 1-0-pucken kunde gå in. Ett lag kan vimla av stjärnor, men de här killarna som jobbar stenhårt, smäller på och är ”in your face” är oerhört värdefulla. Oavsett hur en match ser ut så gör de sitt jobb.

När stjärnorna får det att stämma är de fantastiska. När det inte stämmer för dem är de ofta riktigt dåliga. För dem handlar det om flyt, form och motivation.

För energikillar som ”Messy” är det sama visa varje dag och varje match: bara in och kör 100%. 

Det är sådana killar som kan driva igång ett helt lag. 

***

Andrée Brendheden fortsätter spruta in mål och poäng. Skoj att han verkligen är tillbaka på allvar. Mål i fyra raka matcher nu. 

***

Leksand är verkligen glödheta. Almtuna hade ingen chans idag

Martin Janolhs prickade in ett par nya baljor, Filip Forsberg gjorde ett läckert solomål och Johan Ryno såg ut att vara på spelhumör. I kombination med ett ramstarkt försvar.

Leksand går från klarhet till klarhet. 

***

Karlskoga tog en måsteseger mot Tingsryd. 3-0 och dubbla mål av stjärnan och nyckelspelaren Linus Persson. Efter förlusten mot Västerås senast – och med ett stundande möte mot maskinen Leksand – var det bara tre poäng som gällde för Karlskoga här. Nu blir flåset från Västerås något mindre, även om det fortfarande finns där. 

Nåväl: Daniel Bellissimo och Linus Persson verkar vara i bra form. Det talar för värmlänningarna. 

***

Sedan var det nästa streck då: det kring förkvalserien. Snacka om tunga poäng som Södertälje tog mot Oskarshamn. Det kanske till och med var avgörande poäng. 

Fyra omgångar kvar: SSK på 73 pinnar, Mora (som vann mot Troja idag) och Oskarshamn på 71. Och Malmö har bara 75 närmast ovanför SSK. Fyra matcher och tolv poäng kvar att spela om. Det blir en kamp in på mållinjen. 

***

Tydligen öppna svängdörrar i jumbomötet: Borås ledde med 4-1 och 6-2 mot Sundsvall, men vann bara med 6-5 till slut. Sundsvall är överjävliga på att äta sig i kapp i slutskedet av matcher. 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB