Startsida / Inlägg

Klasen vs. Strömberg 2-1

av Jonas Gustavsson

Det var onekligen storstjärnorna som levererade när Malmö besegrade Örebro med 2-1 efter övertid.

För visst är Linus Klasen och Conny Strömberg två av de absolut största stjärnorna på många sätt och vis i allsvenskan. Två artister som vågar bryta mönster.

Idag blev Linus Klasen vinnare efter att ha gjort båda målen för Malmö. Conny Strömberg satte enda Örebromålet, men det var viktigt då det betydde 1-1 i slutet vilket räddade en pinne för närkingarna. 

Det är jäkligt skoj när det är artisterna som stiger fram. Det är ju de man vill se, de som ska leverera. 

Snacka om att det var två viktiga poäng för Malmö som tillsammans med Rögle håller på att skapa sig ett bra utgångsläge i kampen om förkvalplatserna. 

***

På tal om Linus Klasen. Ibland kan jag tycka att killen får lite för mycket oförtjänt kritik.

Visst, han sitter på hockeysveriges bästa kontrakt och har en enorm press på sina axlar, men det är inte världens enklaste att gå in och dominera varje match. Speciellt inte när alla vet att det är Klasen som ska göra det – motståndarna ser till att sätta sina bästa spelare på honom hela tiden. 

Sedan spelar killen med Robert Carlsson och Tomas Kollar. Inget ont om dessa två, men de är knappast några offensiva stjärnor som serverar mackor till Klasen, eller som har skickligheten att förvalta Klasens passningar. Eller som sätter 20-30 kassar på en säsong. 

Med tanke på detta tycker jag att Linus Klasen trots allt gör det helt okej. Och han levererar ju en del poäng.

Han kan ännu bättre, inget snack om saken, men han är absolut ingen flopp. Med sin teknik är han en av seriens bästa spelare. Inget snack om saken.

***

Örebro tog ett stort steg i rätt riktning idag. Med ett skadedrabbat lag gjorde man en bra insats mot Malmö, vilket var ett stort steg efter härdsmältan mot Troja senast. 

Oavsett om de erkänner det eller inte så är Örebro klara för kvalserien, och omedvetet lär det vara så att man slappnar av lite. Det bara blir så. 

Hur som helst så tycker jag inte att Peter Andersson ska överreagera för mycket över Örebros spel just nu. Nu handlar det bara om att preparera sig så bra som möjligt. Nöta detaljer. Det är inte nu man ska leverera – det är i kvalserien. 

Då tror jag också vi kommer få se en annan noggranhet och tändning (på rätt sätt) hos Örebro.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB