Startsida / Inlägg

Prio: viktigast att ha kvar

av Jonas Gustavsson

I dagarna så har några klubbar signat upp viktiga spelare: Leksand har förlängt med kanadensaren Mark Hurtubise och Oskarshamn har knutit upp försvarsnestorn Daniel Ljungqvist. 

Att signa upp nyckelspelare redan innan säsongen är över är givetvis viktigt. 

Jag gjorde en översyn av alla lag, och listar – klubb för klubb – vilken spelare som borde vara prio 1 att knyta upp snarast möjligt! 

***

Almtuna: Alexander Hamberg
Viktiga kuggar som Magnus Eriksson, Fredrik Sandgren och Daniel Hermansson finns redan under kontrakt, och keepern Alexander Hamberg måste vara prio ett efter att ha visat hur bra han är under den andra halvan av säsongen.  26-åringen missar resten av säsongen med en knäskada – men det bör inte vara något stort orosmoment.
Andra viktiga kuggar att behålla: Robert Kimby 

Borås: Mats Hansson
Framtiden för Borås känns oviss, och det vimlar av spelare som sitter på utgående avtal. Mats Hanssons betydelse för klubben ska dock inte underskattas: en duktig back som varit med under hela klubbens resa i allsvenskan är något att bygga kring.
Andra viktiga kuggar att behålla: Magnus Åkerlund, Erik Andersson 

Karlskoga: Daniel Bellissimo
Att klubben får behålla Linus Persson är en utopi, så krutet måste läggas på succémålisen Daniel Bellissimo, för även om det ryktas om elitserieintresse för 27-åringen så känns det realistiskt att han kan bli kvar i Värmland. Och med en bra keeper så bygger man grunden i ett lag. 
Andra viktiga kuggar att behålla: David Lidström, Linus Persson, Fredrik Höggren, Kristofer Näslund

Leksand: Martin Janohls
Leksand har många killar under avtal inför nästa säsong – men inte Martin Janohls. Forwarden har fått ett riktigt break efter nyår, och prio måste ligga på att få honom att stanna i föreningen, för hans explosion lär inte gå obemärkt förbi i elitserien.
Andra viktiga kuggar att behålla: Mattias Timander, Jon Knuts

Malmö: Robin Alvarez
I främlingslegionen Malmö är det viktigt att värna om sina egna killar – och malmöpågen Robin Alvarez är någon som man verkligen behöver satsa på att behålla. 24-åringen har inte fått det där förväntade genombrottet i år utan att för den delen ha gjort bort sig – men han är en krigare som ska vara en av hörnstenarna i framtidens Malmö. 
Andra viktiga kuggar att behålla: Alexander Barta

Mora: Daniel Hansen
Mora värvade kanadensaren Tyler Plante för att stärka målvaktssidan, men då fortsatte Daniel Hansen bara att storspela och rätt som det var så var Plante i Djurgården, utkonkurrerad av Hansen. Och prio 1 för Mora måste vara – trots att man har massor av spelare med utgående kontrakt – att behålla succékeepern.
Andra viktiga kuggar att behålla: Dan Iliakis, Niklas Fogström, Jens Jakobs, Henrik Eriksson, Daniel Viksten 

Oskarshamn: Nicklas Jadeland
Nicklas Jadeland är numera en av de stora nyckelspelarna i Oskarshamn med sin vinnarskalle i kombination med bra teknik och poängsinne – och han är givetvis en hörnsten i laget som man bygger kring. Tveksamt om det finns locktoner från elitserien, främsta hotet kommer från topplag i serien.
Andra viktiga kuggar att behålla: Linus Morin, Morten H Poulsen 

Rögle: Ted Brithén
Eric Himelfarb känns förlorad, Daniel Glimmenvall och Jakob Johansson på väg neråt – så krutet måste läggas på Ted Brithén. Det finns ett massivt elitserieintresse för 21-åringen – men Brithén har visat kyla innan och med rätt upplägg finns en liten chans att han stannar kvar. Krutet måste läggas på att försöka få honom att stanna.
Andra viktiga kuggar att behålla: Hampus Lindholm, Jakob Johansson 

Sundsvall: Oscar Johansson
Få spelare skriver längre kontrakt med Sundsvall eftersom klubben ses som en bra språngbräda in i allsvenskan – men en kille som man måste satsa på att behålla är lagkaptenen Oscar Johansson. 23-åringen är inte elitserieaktuell, men kollas säkerligen in av toppklubbar i allsvenskan.
Andra viktiga kuggar att behålla: Joakim Mattsson

Södertälje: Julius Hudacek
Slovakiske keepern Julius Hudacek började svajande i början av hösten – han blandade och gav – men ju längre säsongen har gått, desto bättre har han blivit. 23-åringen är just nu en av seriens bästa målvakter och har ytterligare utvecklingspotential i sig – och SSK bör lägga krut på att behålla honom.
Andra viktiga kuggar att behålla: Jason Strudwick, Fredrik Sonntag, Julian Jakobsen

Tingsryd: Dustin Johner
Michael Zajkowski är givetvis en vass kugge, men att hitta offensiv spets av Dustin Johners kaliber är inte lätt i allsvenskan, och därför bör TAIF lägga sitt främsta krut på att få behålla kanadensaren som mer eller mindre burit lagets offensiv på sina axlar under vintern.
Andra viktiga kuggar att behålla:  Michal Zajkowski, Tom Koivisto, Robin Jacobsson, Victor Rollin-Carlsson

Troja/Ljungby: Mattias Nilsson
Troja har knutit upp många av nyckelspelarna redan, men bålgetingen Mattias Nilsson – en egen produkt som har hjärtat i klubben – måste man försöka behålla, även om han har ögon på sig från annat håll. 23-åringen är ingen poängmaskin, men en lagspelare ut i fingerspetsarna.
Andra viktiga kuggar att behålla: Trevor Koenig, David Åslin

Västerås: Niclas Lundgren
Måhända ett underligt val, men Niclas Lundgren är en defensiv bjässe – och en enkelt spelande back, vilket det inte vimlar av – som man kan bygga ett lag kring. 22-åringen är en kille som man verkligen ska försöka behålla, för han föregår med gott exempel och bidrar med stabilitet.
Andra viktiga kuggar att behålla: Daniel Sperrle, Andreas Lindh, Thomas Mitell, Broc Little, Markus Ljungh

Örebro: Conny Strömberg
Han blir inte yngre, men han levererar fortfarande. Och på något sätt så är Conny Strömberg numera synonymt med Örebro – så visst ska man satsa på att få behålla pucktrollaren med det speciella humöret. Han skapar uppmärksamhet för klubben – och han levererar på isen.
Andra viktiga kuggar att behålla: Nicklas Dahlberg, Christoffer Norgren, Jared Aulin, Marcus Weinstock 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB