Startsida / Inlägg

Släkten är värst

av Jonas Gustavsson

Sitter och blickar lite på Skavlan när dessa ord skrivs och där är det mycket syskontjöt – och jag spinner vidare på släkttemat i olika former när kvällens fyra matcher ska sammanfattas.

***

– Jag hade en bra tid i Västerås i fjol med bra coachning och det är många spelare kvar som är goda vänner till mig. Det vill säga när vi är utanför isen – när det är match är det seger för oss som räknas, sa Oskarshamns Evan McGrath till klubbens hemsida inför matchen mot Västerås.

Sedan gick ex-VIKaren ut och satte 1-0 och skickade in 4-1 i tom bur i ABB Arena, och såg till att Oskarshamn studsade tillbaka direkt efter 1-4-nederlaget mot Borås senast. 

McGrath var riktigt vass i VIK ifjol, och anledningen att han inte stannade ryktas vara prislappen. Om Oskarshamn betalar det som VIK inte ville betala låter jag vara osagt, men idag var playmakern med de känsliga handlederna i alla fall värd pengarna.

Släkten är värst, Västerås.

***

Bröderna Erik Andersson och Oscar Andersson såg till att jumbon Borås tog andra raka 4-1-segern efter att ha vunnit mot starka Södertälje. 

Storebror Erik svarade för ett mål och två assist medan lillebror Oscar var ännu vassare med ett mål och tre assist. Bröderna hade således klubban i alla västgötarnas mål.

Extra roligt att Erik – som haft massor av skadeproblem genom karriären – levererar. Centern har svarat för nio poäng på de åtta senaste matcherna. Innan dess hade han bara fem pinnar på 20 matcher. 

25-åringen upplever liksom hela Borås en tung vinter – innan i år hade Erik nämligen två raka 28 poängsäsonger, en poängskörd som han inte är i närheten av i år. 

Genombrottet för Oscar väntar vi fortfarande på.

Men ikväll var bröderna heta.

Släktingar är värst, Södertälje.

***

Ifjol var Marcus Högström en av Sundsvalls absolut bästa backar och en av seriens stora överraskningar i poängligan bland backar. Framgången resulterade i ett elitseriekontrakt med Timrå.

Där blev det dock skralt med istid – och bland annat några matcher i Sundsvall på lån – innan han släpptes av Timrå och signade med Malmö.

Och idag sköt han 1-0 när Malmö tog tredje raka segern via en 2-1-vinst mot Sundsvall.

Släkten är värst, Sundsvall.

***

Vi väntar fortfarande på att Alexander Johansson ska få sitt absoluta genombrott. I år har den allroundkunnige centern brottats med skadeproblem, bland annat. Många ser en framtida elitseriespelare i 23-åringen – men som sagt: vi väntar på explosionen. 

Mot sin gamla klubb Troja visade Alex dock klassen och sköt dubbla mål när Rögle studsade tillbaka från 6-3-nederlaget mot Sundsvall senast genom att besegra smålänningarna med 6-3.

Noterbart är att Troja vann skotten med hela 44-19. Dålig effektivitet av Troja. Alexander Johansson sköt tre skott och gjorde två mål. Där snackar vi effektivitet.

Släkten är värst, Troja.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB