Startsida / Inlägg

Spelare som svalnat

av Jonas Gustavsson

Älskar askungesagor.

Som den att Mattias Johansson blev inringd strax innan Almtunas buss rullade mot Mora igår, att han fick chansen att lira – och att han tog den. 18-åringen avgjorde matchen med sitt 4-3-mål och rapporterna säger att hans kedja med Rickard Rollin-Carlsson och Joachim Gellerstedt var en av matchens bästa.

Man kan inte visa på något bättre sätt att man vill lira i a-laget. 

***

Från gårdagen konstaterar vi också att Örebro ångar på i toppen och vann derbyt mot Karlskoga med 2-1 efter övertid, och att Leksand vände och vann med 3-2 efter straffar mot Tingsryd. 

Resultaten innebär att samtliga tre lag i toppen tog poäng och med blott åtta matcher kvar att spela så får man konstatera att det måste till något speciellt för att de här tre lagen ska tappa sina direktplatser.

Västerås är enda hotet – och de föll ihop i nyckelmatchen mot Leksand och föll av bara farten också mot ett bra spelande Oskarshamn. Det känns oerhört tveksamt om Mats Waltins mannar orkar mobilisera för att hota topp-3.

***

Satt och ögnade lite statistik så här en avslappnad söndag, men ska inte tråka ut er med för mycket stats. Bara lite.

Fastnade lite för avsvalnade spelare. 

Rapar upp lite av det jag hittade: 

* Ganska fascinerande hur Almtunas Niklas Anger kunde spruta in sju mål på säsongens första sex matcher, för att sedan ha gjort blott fyra mål på 34 matcher. 

* Karlskoga har varit en sensation och speedige forwarden Marcus Nilsson har fått sitt genombrott. Men ”Lillis” 26 poäng kom på de 33 första matcherna. Nu är han poänglös i tio raka. Fast han är i och för sig inte ensam i Karlskoga om fenomenet: Johan Nilsson, Daniel Wessner, Eetu Qvist och Björn Kindahl har alla haft avstannande produktion de tio senaste matcherna. 

* Oskarshamns Viktor Sjödin är ingen poängmaskin. Han har gjort elva poäng på 44 matcher – men nio poäng på de 16 första matcherna, bara två assist på de 28 senaste. 

* Sundsvalls Christopher Thörn gjorde respektabla fyra poäng på de tio första matcherna – men är sedan poänglös i 29 matcher.

* Många hade väntat sig mer än tio poäng av Södertäljes Mathias Månsson – med rätta. Faktum är att han gjorde sju poäng på sina första 14 matcher och poängsnittet 0,5 poäng per match är helt okej. Men sedan har det bara blivit tre poäng på 28 matcher.

Bara så ni vet.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB