Startsida / Inlägg

En välregisserad kväll

av Jonas Gustavsson

Fredagskväll är filmkväll.

Och fasen vad välregisserat det var i HockeyAllsvenskan ikväll – det var filmklass!

Precis som det ska vara en fredagskväll alltså.

***

57 sekunder.

Så nära var Malmö ett praktfiasko. 0-0 mot Almtuna, sedan kom målet. Pontus Sjögren åkte ut, Linus Klasen skottade in 1-0. Malmö greppade således sista halmstrået i grundseriens sista minut och nu blir det efter många om och men förkval. 

Jag gav ju Klasen en skopa kritik igår efter hans uppträdande efter matchen mot Mora, och det var välförtjänt. Tränarna i Malmö har också sagt att man tagit detta med Klasen. Rensat luften.

Men om Klasen fick en skopa skit igår, så får han en skopa beröm idag.

Det var liksom ett sagoslut: i grundseriens sista minut kliver superstjärnan fram och frälser sitt lag och ser till att det blir fortsatt spel. Nästan så man tänkte lite på de gamla Mighty Ducks-filmerna.

Eller som Klasen sa:

– Det här var menat.

Ja, det känns faktiskt som det var det. Det var som ett sagoslut. 

Många tycker och tänker mycket om Malmö. Jag också. Men jag unnar dem att gå till förkvalet. Efter två härdsmältor mot Borås och Mora så samlade man sig och levererade när det stod på sin spets. Nu går man in som en outsider i förkvalet. 

***

Lika välregisserat var det ur Oskarshamns-ögon. 

Underläge i slutet av matchen mot Rögle, ut med keepern Linus Fernström och i sex mot fem gjorde Nicklas Jadeland 4-4 med 27 sekunder kvar. Det säkrade Oskarshamns förkvalbiljett. 

***

Någon Röglesupporter samlade in pengar idag som skulle ges till Almtuna om de besegrade Malmö. Så blev det inte. 

Och till råga på allt utjämnade en Malmökille (Jadeland) mot Rögle. Och en annan Malmökille (Andreas Valdix) avgjorde sedan på straffar. 

Malmö-Rögle 2-0 idag alltså.

***

Mora hade en urladdning mot Borås, men det blir inget förkval för det. Snacka om bittert. Det såg länge ut som att Malmö bara skulle få en pinne mot Almtuna och det såg länge ut som att Oskarshamn skulle bli poänglösa mot Rögle.

Då gör BÅDA lagen det de måste göra i SISTA minuten.

Som Mora-supporter måste det vara osannolikt.

***

Det blir inte heller förkval för förra säsongens elitserielag Södertälje, som inte pallat pressen i slutet och som idag föll borta mot Karlskoga som inte hade något att spela för. Södertälje bygger något spännande för framtiden, och ska fortsätta på den linjen. Får man bygga vidare på det man har och behålla stommen kommer man att vara ett lag för förkvalet nästa säsong.

***

Vi tackar Mora, Södertälje, Troja, Tingsryd och Almtuna för en trevlig säsong – nu börjar de spännande fortsättningsseriena. Förkvalet startar redan på söndag. Ingen rast och ro här inte.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB