Startsida / Inlägg

Kan bli rysar-scenario

av Jonas Gustavsson

Mitt tips om att Rögle vinner förkvalet står fast, men helvete vad jämnt det är.

Det skulle ju faktiskt kunna bli så att Malmö vinner mot Rögle och Västerås tar två poäng mot Oskarshamn nästa omgång – då har vi scenariot att SAMTLIGA lag står på tio poäng inför den avslutande omgången. 

Okej, nu tänker jag ett steg i förväg, men det är ju inget osannolikt scenario – och i så fall skulle det bli en ännu större rysare än det redan är!

***

En sak är säker: Malmö har vaknat i elfte timmen. 

Jag tycker att man spelat säsongens bästa ishockey – av det jag sett – i förkvalet. Bättre fart, högre intensitet, mer jävlaranamma. Idag mot Oskarshamn hade man ju en grym förstaperiod och borde satte både ett, två och tre mål med lite mer flyt, men effektiviteten fanns inte där. 

Känslan var sedan att man blev mer rädda för att förlora än att vinna. Så kändes det.

Sedan kom då Nicklas Jadelands mål. Fräckt, snyggt – och ödesdigert för Malmö. Och målet gjordes till råga på allt av en Malmöit!

Många fans i Malmö har ju skrikit efter Jadeland. Velat att han skulle komma hem. Han är en hemmaspelare som man skulle kunna bygga kring. Men han har valt att stanna i Oskarshamn (om han nu lockats av sportchefer vill säga, det jag vet är att fans vill ha hem honom). 

Det är lite typiskt att en Malmöit sänker främlingslegionen Malmö.

***

På tal om Malmö: Dragan Umicevic har verkligen börjat visa härligt spelhumör. Grym klubbteknik. Han var en attraktion idag. 

***

Rögle är ju mina förkvalvinnare, och nu har man gått in och roffat åt sig fem av sex poäng mot förstaseedade Västerås, och det är grymt starkt jobbat. 

Jag tycker man börjar se tendenser till att Rögle börjar bli den maskin man har potential att bli: flera kedjor har börjat hacka igång, och konstigt vore annars med centrarna Ted Brithén, Eric Himelfarb och Jacke Johansson som limmar ihop dem. 

Jonas Fransson i kassen ser väl inte helt 100 ut än… hade han varit i fjolårets form hade Rögle fått med sig alla tre poängen idag. 

***

Eric Himelfarbs första straff är bara klockren. Åker in och slagskottar in 1-0. Som det enklaste i världen.

***

Västerås?

Jag flaggade inför kvalet att man fallit i viktiga matcher förr, och nu känns det som att man är tillbaka där. När saker och ting ställs på sin spets – då förlorar VIK. Jag vet inte varför, men så har det varit. 

Att spräcka LÖK-kedjan från start var ingen lysande idé heller. Men det är ju lätt att vara efterklok.

***

Så här tippade jag inför förkvalet:

1 Rögle
2 Oskarshamn
3 Västerås
4 Malmö

Den exakta ställningen just nu alltså.

Tippade att laget med den bäste keepern skulle ha en fördel. Jag vet i fasen vem som varit bäst hittills. Ingen har stått på huvudet än i alla fall.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB