Startsida / Inlägg

Matt Murley dominerar

av Jonas Gustavsson

Följde matchen mellan Timrå och Örebro nära idag.

Och fy fasen vad bra Matt Murley är. Inte bara att han är inblandad i båda målen – bara det är bra i sig – men han styr och ställer ganska mycket av det som händer. Timrå har ett gäng bra gnuggare som borrar ner huvudet och kör men som också saknar en del udd – och den udden får Murley stå för. Han har skills för att också sätta dit pucken, något han dessvärre verkar vara ganska ensam om i laget.

Nåväl: slitet räcker ganska långt i kvalserien, vilket Timrå visat hittills. 

Det är svårt att besegra Timrå, helt enkelt. 

Frågan är bara om man kan segla genom kvalet och knipa en ES-plats med den brist av udd som man faktiskt har. Jag är fortfarande tveksam.

***

Örebro?

Jo, farhågorna besannades igen: man har inte riktigt disciplinen att klara av det här. Ändå tycker jag att man spelade hyfsat rätt: man rusade inte så mycket, spelade mer noga och var som bäst när man vände spelet snabbt. Det är så man måste göra: freda egna målet och sedan vända blixtsnabbt.

Jag är dock förundrad över hur många av nyckelspelarna som försvunnit. Jag tycker Conny Strömberg är ganska blek, till exempel. Jared Aulin också. De måste upp ett par snäpp om det svalnande elitserieglöden ska vakna till liv igen. 

***

Ville Nieminen var visst petad idag. 

Hmm, det är ju nu i kvalserien som han skulle komma till sin rätt… varför lirar han inte då? Eller mörkar man en skada?

***

Frågan var ju hur länge Rögle skulle orka – och idag tog delar av bensinen slut. Men av tradition så brukar Rögle ha det lite halvjobbigt i Nobelhallen. Karlskoga har ett spel (tätt, tufft och tungt) som brukar passa Rögle ganska illa. Jag såg inte matchen, men misstänker att Karlskoga lyckades dra ur energin ur Rögle genom att sänka tempot och spela på sina egna villkor. Och Rögle är inte så bra om de inte får utlopp för energin.

Starkt av Karlskoga att vinna, givetvis.

Och jag tror inte vi ska räkna bort Rögle för det här.

***

Såg Djurgården mot Leksand igår. 

Djurgården var riktigt bra. Och vann rättvist.

Men jag tycker att Leksand gjorde det bra. De fick spela mycket i egen zon, men gjorde det bra, höll Djurgården utanför sig och var bra på att freda zonen precis framför mål. Och det som kom igenom nöp en glödhet Erik Hanses

Sedan föll man ju på ett grovt misstag av Mads Bödker som fick något övermod med pucken istället för att bara spela enkelt i sargen. 

Nu kändes det som att Djurgården skulle vinna ändå – men det är klart att ett sådant mål suger ur energi ur ett lag. 

Men härligt att se att det är ungdomarna som går i bräschen för Leksand, tillsammans med Mattias Timander och Jens Bergenström. Hanses visar elitserieklass i mål, Alen Bibic är lika elak som vanligt, Jon Knuts fortsätter käka puck och Filip Forsberg visar energi.

Men… däremot känns Martin Janolhs ganska sval av det jag sett. Eller?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB