Startsida / Inlägg

Skåne regerade idag

av Jonas Gustavsson

Okej, snacka om att dagens resultat tightade upp förkvalet rejält.

Och det var skånsk dominans då Malmö vann rättvist mot Oskarshamn borta och då Rögle klart slog tillbaka Västerås på hemmaplan. Jag lajvade båda matcherna samtidigt – inte optimalt, jag vet – så har inga djupare analyser att komma med – delvis för att jag inte såg alla detaljer, delvis för att fingrarna spelat över tangenbordet konstant i några timmar nu – men båda kamperna hade helt klart rättmätiga segrare. 

***

Västerås måste vara lite frustrerat. Man gick in som etta i förkvalet med ett poängövertag, men det är nu uppätet och i och med 4-1-förlusten idag så skapade man sig också en dålig målskillnad – något som kan vara avgörande i den här korta och intensiva serien.

VIK-kaptenen Per Helmersson uttryckte ju stor besvikelse i Viasat Hockey i andra pausen. Förståeligt. 

Just nu är VIK bara trea i förkvalet.

VIK öppnnade bra idag, men sedan åt sig Rögle in i matchen och i andra perioden var det inget snack. Okej att utdelningen var maximal, men hemmalaget var en klass bättre. Västerås orkade liksom inte svara när Rögle trampade till.

Dessutom ser Jonas Fransson bra ut i kassen. Han sa till Viasat Hockey att han gått ner nio kg sedan nyår. Det är en jäkla massa. Nu vet jag inte om han gått ner nio kg som han lagt på sig sedan förra säsongen eller om han gått ner nio kg och är nio kg lättare än ifjol – men idag såg han helt klart bra ut.

Jag tippade ju Rögle som segrare i förkvalet – och nu ser det onekligen bra ut för min del.

***

Linus Klasen har verkligen vaknat till nu när det gäller som mest. Poängkung i kvalet, zorro-artist igår och på ordentligt spelhumör idag. Fina flera aktioner, inte minst passet fram till Robert Carlssons 3-0-kasse. 

Klasen är ju den som ska gå i bräschen för Malmö och det gör han nu när det behövs som mest.

En annan nyckel i Malmö är Pontus Sjögren som visat upp två starka insatser de två senaste kvällarna.

Oskarshamn då? Jo, man startade grymt bra mot Malmö men fick inte in pucken. När Malmö sedan fick 1-0 så var det som att matchen svängde, Malmö skapade mer och tog över mer och mer. Sedan fick Malmö också de viktiga målen, som Dragan Umicevic 4-1-mål i sista perioden, då Oskarshamn kändes på gång. 

Vi ska inte räkna ut Oskarshamn ännu dock. Jag tycker man visar att det finns kvalitet. 

***

Oj, det är lätt att dra massa slutsatser. Men faktum är ju att alla fyra lagen finns inom två poäng. Och det är hela nio poäng kvar att spela om. Alla ska möta alla.

Det här är fortfarande vidöppet.

Men mitt tips om Rögle som förkvalsegrare står fast.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB