Hockeybloggen

med Tomas Ros

Startsida / Inlägg

19 dagar kvar…

av Tomas Ros

Tänkte bjuda på en elitserierankning:
1) Färjestad
Många och duktiga forwards. Håller bara Henriksson i målet blir det fest i Karlstad igen. Behöver kanske en ny Fokin i boxplay för att gå från lysande till suveräna.
2) HV 71
Hrdina, Voutilainen, Åkerman, Puistola. Bra namn som ersätter alla NHL-flyktade spelare. Men Hrdina har visst fått ett smeknamn i Jan Hakning – det oroar lite.
3) Frölunda
Laget känns lite osäkert. Hela dragkedjan är borta. Sex nya forwards ska spelas in i laget. Fixar Lundh/Johansson det?
4) Linköping
Jag vet att jag hade Linköping som etta tidigare. Men tycker laget saknar en vass förstakedja – en sådan där Jönsson-liga eller Kallio-kedja som går in och avgör.  Cechmanek, 35, är inte lika bra som Norrena.
5) Timrå
Jonte Hedström – en drömspelare. Han kommer se till att det är full fart på varje träning i EON-hallen. Johan Backlund kommer bli bofast i Tre Kronor. Men Timrå saknar en målskytt bland backarna. Kalle Koskinen är den som har bäst elitseriefacit och det är skrämmande.
6) Modo
Går uselt på försäsongen. Men 30-åringarna Timander, Jonsson, Svartvadet, Salomonsson och Sundström kommer nog igång när det står poäng på spel. Noter att Modo faktiskt tappat tre av deras sex bästa poängplockare från i fjol.
7) Brynäs
Intressant lag. Men utan en förstemålvakt blir det ingen bättre placering. Jag är övertygad om att Brynäs kommer att jaga en ny keeper innan oktober är slut. Vem får sparken först av Boork? Jag tror på Daniel Casselståhl.
8) Djurgården
Är det lag som värvat bäst av mitt-lagen. Men allt hänger på om geniet Fredrik Bremberg håller sig frisk – han är nyckeln i powerplay och i spel fem mot fem.
9) Luleå
Nej, jag tror inte på norrlänningar. Visst ser det ok ut på pappret. Men Surovy har redan problem med sjukdomar. Bartecko kommer inte förrän i omgång elva och Renbergs ljumskar blir inte mer hållbara med åldern.
10) Malmö
Usch – vilket svårtippat lag. Men det är i alla fall det tyngsta laget i ES med ett snitt på över 91 kg. Brynäsarna väger bara 85. Men tunga elefanter faller tungt och många fasthållningar blir det. Så även Jussi och grabbarna.
11) Mora
14 utlänningar och elva svenskar i Rindells armé. Det har funkat i två år för Mora – nu blir det platt fall. Brendl byter klubb innan halloween. Då får Simons ge sig ut på tricks or treats-turné igen.
12) Skellefteå
Har den minsta spelarbudgeten i ES. Lever på Öberg, Wernblom och Söderberg som inte varit heta i elitserien på flera säsonger. Guld-Perra blir sparken-Perra – dessvärre.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB