Ok, jag ger mig in i blitzkriget igen och tippar.
2-2 vid full tid. Tim Eriksson avgör i förlängningen.
Alltså; Linköping vinner.
Känslan säger så. Men den där känslan har svikit mig ungefär 163 gånger tidigare – bara så alla Modo-fans vet.
Förresten, det verkar finnas väldigt många experter där ute i cyber-rymden. De tre första, seriösa, tippningarna för matchen i kväll blir publicerade.
+++
Alexander Steen till VM. Det var han som ratades för ett år sedan av Bengt-Åke Gustavsson och Mats Näslund. Undrar vad Steen gjort för skillnad den här säsongen?
Steen
gjorde 45 poäng i fjol, 35 poäng i vintras.
Sedan är han den enda just som nu är given i VM-truppen. Det finns nämligen en regel som säger att har Tre Kronor en gång tagit ut ett NHL-proffs så får han inte petas.

Tipsligan:
Tossa:
Ok, mitt tips är:
1-0 efter första perioden, Svartvadet dunkar in eller assisterar.
1-2 efter andra perioden, två ganska snabba mål i slutet kommer från Sami Torkki och Tony Mårtensson (som stiger fram assisterad av Niklas Persson). MoDo vinner perioden i skott men Rasti spikar igen.
2-4 efter tredje perioden, LCH klipper in ett mål tidigt i tredje, gärna någon av de yngre, mer oprövade korten som fått mer istid än vanligt. Modo reducerar kort därefter (Kuusela eller Skröder) men LHC avgör med ett par minuter kvar, inte mer.

Lasse:

Jag tror LHC kommer att vinna idag. Det för att de gjorde ingen jättematch sist och vill visa att de kan bättre, samt att
Stana kommer att nolla i kväll högst släppa in ett mål, han vill ta revanch från förra matchen. Så tyvärr Modo det blir inget guld i år LHC vinner ikväll och avgör på hemmaplan. Grattis Linköping.

Pedda:
Tror på samma mönster som i fjolårets final mellan Frölunda och FBK där FBK stal en match i GBG i just 5:e rundan för att sedan kunna avgöra på hemmaplan i match 6. LHC vinner ikväll med 3-1,
Mårtensson vaknar och gör minst 2 poäng.

• Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen