Hockeybloggen

med Tomas Ros

Startsida / Inlägg

Hur får man värva?

av Tomas Ros

Intressant läsarbrev.
Hej.
Nu har Janne Karlsson allt ställt till det för sig.

Jan Karlsson berättar hur värvningen av Patric Blomdahl gick till http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=128&a=415492
”- Kent Norberg och Frölunda ville ha en viss typ av spelare och då tog vi fram fem-sex namn. Ett av dem var Patric Blomdahl och i och med att jag haft honom under två säsonger så rekommenderade jag honom. Inget snack om saken.”
Jan Karlsson har alltså mitt under säsongen då han hade anställningsavtal med LHC haft ett möte med en konkurrent och planerat ett framtida lagbygge, och dessutom medverkat till att rekrytera spelare från arbetsgivaren han var anställd av.

Om något liknande skulle inträffa i NHL, där det förövrigt kallas tampering skulle både tränaren, den aktuella spelaren och agenten bestraffas hårt. NHL ser fruktansvärt hårt på sådant här och det är rent ut sagt ett förjävligt agerande av Jan Karlsson.
   När man har ett arbete och står under avtal med ett företag sätter man sig inte ner med en av de största konkurrenterna mitt under säsongen för att planera framtiden! Man sätter sig inte med en konkurrent. Det borde dessutom finnas regler för det i olika avtal.
  Felet är ju självklart att när man har ett gällande anställningsavtal med LHC (eller exempelvis ICA) som löper ut om några månader, så åker man inte till Frölunda (Willys) och diskuterar rekryteringar från LHC (ICA). Det är ett så jävla grovt tjänstefel så det finns inte. Problemet är alltså att det skedde under nuvarande säsong – att Jan Karlsson arbetade i 2 föreningar som dessutom är konkurrenter samtidigt och dessutom aktivt medverkade till att värva spelare från företaget han då var anställd av och hade anställningsavtal med.

GRÄV VIDARE  I DET HÄR! Fullständig skandal!
***
Tiden när spelare och ledare först avslutade ett jobb och sedan tittade var de ska arbeta därefter finns inte.
Sportbladet har under senvintern/våren avslöjat en rad övergångar; Saravo till Linköping, Aalto till Linköping, Hyvönen till Södertälje, Mårtensson och Weinhandl till Ryssland, Skogs till Timrå, Hagos till HV71, Blomdahl till Frölunda, Dahlén till Frölunda. Med mera.
Nuförtiden blr de stora övergångarna klara runt LG Hockey Games och sedan blir det locket på. Men ofta läcker övergångarna ut ändå – tack gud för läckor…
Sedan presenteras spelarna efter säsongen för att inte väcka känslor hos fansen.
Så är det och det är bara att acceptera.
Intressant är att Frölunda börjar att sno spelare och ledare från Linköping. Blomdahl, Karlsson och Holmqvist är tre stycken senaste året som bytt östkust mot västkust.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB