Hockeybloggen

med Tomas Ros

Startsida / Inlägg

Förändringens tid

av Tomas Ros

2010.

17 november.

Nu är det dags att förändra ishockeyn i Sverige. Vi måste hitta på något fräscht runt sporten för att den ska börja att tappa i värde.

Jag äger en HD-tv och har de flesta sportkanalerna och det är så skönt, trevligt, bekvämt och nice och se på idrott hemma i soffan med en rejäl Cola Zero och morött-strimlor framför sig.

Just där är problemet.

Har varit i samtliga elitseriearenor och man får köa för att gå på toa, köa för att köpa kaffe och man sitter lite småtrångt. Är det inga klackar på matcher blir det heller ingen stämning på matcherna och är själv matchen småtrist finns det inget mer att roa sig med än att små-prata med bänkgranne.

Nä, nu måste vi ta tag i hockeyn.

Jag har de här förslagen.

* Lägg ned fyradomarsystemet. Det kostar oss åskådare fyra till fem miljoner kronor per år att ha fyra domare på isen och det är ju ingen skillnad, det har inte blivit bättre. Bortkastade pengar. Som att helrenovera en gammal Volvo 240 eller ge botox till en 70 åring.

* Domar-pengar ska vi använda till att utrusta alla arenor med mentometer-apparater. Se till att åskådarna, de som är på plats, får vara delaktiga i matchen. Kanske kan åskådarna välja vem som ska sitta av lagstraff eller vem som ska få lägga sudden death-straffen.

* Stäng inte av spelare som slåss. De slagsmål som är på lika villkor ska inte utmynna i att spelarna blir avstängda och bötfällda. Beivra fula slashing och tacklingar mot huvudet. Men herregud – det är 2010- låt fansen få se en fight på isen då och då. Jag lovar att fansen vill ha det. Och allt handlar om underhållning. Vad vore Siegfried & Roy utan sina vita tigrar? Vad är ishockey utan tuffa tag?

* Klack-anpassa arenorna. Globen gjorde bort sig big time när den valde att rata klackarna och istället kratta manegen för slipspubliken. Oj, vilket fiasko. Klackarna är kittet i stämningen och upplevelsen på matcherna och vi måste ha klackar för att hockeyn ska kunna växa. Annars är det godnatt. Alla som varit i Fjällräven Arena vet vad jag pratar om.

* Fullfölj planerna med en Europa-liga. Tänk vad Champions League i fotboll fött och diat fotbollen. Europa-ligan kan få samma effekt.

Hur tror DU att vi kan få fart på hockeyn?

Berätta för mig.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB