Startsida / Inlägg

En viktig fråga om kungahuset

av Jenny Alexandersson

Jag fick en fråga bland kommentarerna som jag gärna vill lyfta fram. 

Allan skriver: 

Hur kan det vara möjligt att en journalist kan hålla på att fjäska för kungligheterna? Hur kan du stå upp för en rutten, feodal odemokratisk kvarleva, som oundvikligen, inom överskådlig tid, kommer att kastas på sophögen, där den bäst hör hemma.


Titta på min blogg och ta ditt förnuft till fånga.

Bästa hälsningar
Allan Friis

 

Jag svarar: 

Hej Allan, Det är mitt jobb att bevaka kungahuset, inget fritidsintresse. Aftonbladets kungliga bevakning sker på olika sätt, ibland som i dagens tidning när jag berättar om kungliga ”leksaker” med glimten i ögat. Ibland ur ett kritiskt och granskande perspektiv när vi avslöjar fel och brister vid hovet eller i kungahuset.

Kungafamiljen SKA granskas, de är inte ofelbara och det finns garanterat damm i hörnen som borde städas bort. Du har helt rätt i att monarkin härstammar från en tid då demokrati över huvud taget inte var aktuellt. Men en sak är viktig och det är många som glömmer – om vi svenskar inte vill ha ett kungahus så kan vi rösta bort det. Jag har följt kungafamiljen i sex års tid och det jag har sett främst i kronprinsessans fall är att hon gör ett bra jobb när hon representerar, men det är min personliga åsikt såklart. För övrigt tar jag inte ställning varken för eller emot utan ser den kungliga bevakningen som mitt arbete och inget annat. 

 • Tjänstgörande redaktör: Matilda Andersson, Mia Carron, Jennifer Laxén
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB