Startsida / Inlägg

Sol, sommar och rövarhistorier

av Jenny Alexandersson

En helgtripp till minga gamla hemtrakter på västkusten visade sig bli en sådan där helg som man gömmer i hjärtat för att kunna ta fram en riktigt ruskregnig novemberkväll.

Solen dallrade över trädgårdshäcken, på grillen låg fläskfilé och fiskspett och det var bara gapskratt och rövarhistorier kring bordet. Mina släktingar är fenomenala seglare, men ibland har stora grund råkat (!) komma i vägen och det var ett jäkla simmande med tampar i munnen, ”fulparkering”vid snyggbryggan i Smögen och majsbajs som lockade måsar… Jag minns inte när jag skrattade så mycket sist. 

En och annan kunglig historia blev det också. Med två före detta högvakter vid bordet fanns det en hel del att berätta. En dag hade kungen stormat ut från kungaparets privata våning med Victoria efter sig. Hon var arg som ett bi och sa något till kungen som jag inte kan avslöja här. Strax efter kom prinsessan Madeleine springande (det här var tidigt 90-tal så hon var ganska liten) och sist kom Carl Philip. Plötsligt fick prinsen för sig att göra en kickspark i ryggen på sin lillasyster – som blev allt annat än glad… Vilket väl bevisar att kungafamiljen är precis som alla andra familjer med familjebråk och osämja ibland. 

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Mattias Kling, Elvira Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB