Startsida / Inlägg

Vadå hovreporter?

av Jenny Alexandersson

Vad gör man som hovreporter egentligen och vad är det för konstig titel? 

Jag får ofta frågan hur mitt arbete egentligen ser ut och den allra vanligaste frågan är: ”Hur väl känner du kronprinsessan Victoria?”

Jag svarar alltid samma sak – Jag känner henne mycket väl i hennes yrkesroll, jag har mött Victoria i sex års tid nu och följt henne på resor och i hennes arbete. Men det är en viktig skillnad att känna henne som kronprinsessan och som privatpersonen Victoria. Victoria är otroligt proffsig och hon är mycket medveten om hur media funkar och att jag är journalist.

Så vad gör jag hela dagarna då? Jag jobbar precis som alla andra journalister, men eftersom jag bevakar Sveriges blivande drottning så får jag uppleva mycket av det som hon upplever till exempel resor till andra länder. Vi har bland annat besökt Saudiarabien, Kina, Brasilien, Indien, Australien, Sicilien, Holland, Tyskland….

Men något glassigt jobb är det inte. Tvärtom innebär resorna ofta mycket väntan, långa arbetsdagar och mycket mycket jobb. Men självklart är det spännande och roligt att få en titt bakom de kungliga kulisserna och följa de här människorna på kungliga bröllop, fester och uppdrag. 

 

jobb3.jpg

På galamiddag under statsbesök i Holland. 

jobb2.jpg

Överst: Kronprinsessan möter bybor under en ceremoni på den indiska landsbygden.

Besök i Peking, Kina. 

Danske prins Joachims bröllop i Møgeltønder förra året. Jag satt uppe på läktaren där det var lättast att ta bilder. 

 

 

jobb1.jpg 

 

Överst: Jag och Charles Hammarsten på Svensk damtidning fick följa med kronprinsessan på privat sightseeing i Rio de Janeiro. Här är vi vid Kristusstatyn. Bilden under är tagen på Abrigo, ett hem för unga kvinnor utanför Rio. 

Japanska kejsarparets besök i Stockholm och Uppsala var en upplevelse.

De två sista bilderna är från Abu Dhabi. Jag var inte så glad i att bära huvudduk, men inne i moskén var jag tvungen. Bästa minnet från resan var de stora stolta falkarna ute i öknen. 

 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB