Startsida / Inlägg

Att resa med kronprinsessan 4

av Jenny Alexandersson
klader.jpg

Resorna med kronprinsessan blir nästan aldrig som man tänkt sig. Vanligtvis tas beslutet att åka med ganska sent och man får snabbt packa väskan och ordna ackrediteringar och visum om det behövs. Men det spelar egentligen ingen roll hur noga man är för det blir alltid ändringar i sista stund eller så händer något…

När jag åkte med till Abu Dhabi och Dubai i mars 2008 hade jag packat ner svala kläder eftersom det var extremt varmt där nere. Självklart försvann våra resväskor på flygplatsen och vi fick rusa iväg till första programpunkten i våra reskläder. Även om det ser svalt ut i skuggan på den här bilden så kan jag lova att jag var mer än svettig. Pelle från SVT som hade turen att inte tappa bort sin väska tog av sig kavajen så snart Victoria hade åkt vidare till nästa stopp. 

falken.jpg

Men resan blev trots allt väldigt lyckad och så här i efterhand så kan jag tänka att det är en av de bästa resor jag varit med om. En häftig upplevelserna var beduinlägret i öknen där vi fick komma i närkontakt med de vita falkarna. Kronprinsessan höll i en av jaktfalkarna innan de visade oss hur de jagar med fåglarna. Det var med dubbla känslor jag tittade på uppvisningen. Traditionen är visserligen flera tusen år gammal, men det var svårt att se falkarna i fångenskap. 

oken.jpg

Kvällen avslutades vid lägerelden. Några intervjuer och en brakmiddag tillagad av beduinerna, sedan for kronprinsessan tillbaka till hotellet. 

Foto: Alexandersson

 

Läs om fler resor med Victoria här och här och här!

Mera resor även här och här!

 • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Joakim Ottosson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB