Startsida / Inlägg

En upptagen kronprinsessa – från Norrland till Skåne – och lite indien

av Jenny Alexandersson

Victoria har ett späckat schema just nu, fullt av representationsuppdrag. I helgen var hon i Umeå, i dag är hon i Malmö. Dagens uppdrag var att inviga den nya kvinnokliniken på Universitetssjukhuset MAS.

vick3.jpg

Foto: scanpix

Jag undrar hur många band kronprinsessan har klippt genom åren. Själv brukar hon skämta om att hon får klipparm istället för musarm. 

vick2.jpg

 

Foto: scanpix

Men det är det här hon gör allra bäst – träffa folk. Hon har lätt för att prata med barn, kanske för att hon är storasyster och van vid att ta hand om småsyskonen. När Victoria var liten var det hon som styrde och ställde med Carl Philip och Madeleine. Fotografkollegor som var med på den tiden har berättat att det var Victoria som bestämde vart syskonen skulle stå och hur de skulle göra framför kamerorna. Hon var som en liten extramamma. 

Det var även hon som tröstade och tog hand om lillebror när barnflickorna hade fullt upp med Madeleine när kungaparet skulle iväg på jobb. Madeleine har lite mer humör än sina syskon och var inte alls med på noterna när kungen och drottningen var tvungen att lämna barnen på kvällarna. Det blev mycket tårar och tandagnisslan. 

vick1.jpg

 

Foto: scanpix

I dag är Victoria fortfarande väldigt beskyddande när det gäller syskonen. Det är hon även om de allra minsta som hon träffar när hon är ute och jobbar. Under ett besök i en by på den indiska landsbygden för något år sedan greppade hon mikrofonen och bad alla fotografer backa så att barnen också kunde få se vad som hände på scenen.

indien.jpg

Foto: Alexandersson

Det var otroligt mycket fotografer på plats och själv trängde jag in mig i ett hörn tillsammans med några små gulliga småtjejer så att vi var ur vägen för de hetsiga indiska fotograferna. Det var en spännande resa! 

Här kan du läsa mer om indienresan!

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Emelie Perdomo
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB