Startsida / Inlägg

Grattis Daniel Westling 36!

av Jenny Alexandersson
daniel1.jpg

I dag fyller Daniel Westling 36 men får fira sin födelsedag ensam. Kronprinsessan Victoria jobbar hela dagen, vid lunch är hon med vid Riksmötets öppnande och dagen avslutas med en konsert på Kungliga operan. 

I dagens tidning berättar jag vem som ska hjälpa Daniel att kliva in i prinsrollen efter bröllopet. Just nu sitter han med i en arbetsgrupp tillsammans med bland andra riksmarskalk Ingemar Eliasson. De ska tillsammans arbeta fram en lösning för hur Daniel ska ta ett steg tillbaka från sin vd-post. 

Daniels andra viktiga rådgivare är Billy McCormac från Tankesmedjan Timbro. Han är från början politisk analytiker och arbetar nu som kommunikations- och förlagschef. När jag ringde upp honom igår bad han mig att kontakta Daniel istället. 

– Ta det här med Daniel istället. Vill han säga något så får han säga det. Jag vill helst inte kommentera det, sa Billy McCormac. 

Om inte det är ett svar så…

Men den allra viktigaste rådgivaren är såklart Victoria. Hon vet allra bäst hur Daniel ska tackla sin prinsroll nästa år. Och man ska inte glömma bort att Daniel faktiskt redan haft sju år på sig att lära känna kungafamiljen, hovet och alla traditioner. 

daniel2.jpg

Foto: Scanpix

 

 • Tjänstgörande redaktör: Matilda Andersson, Nils Höglander, Aleksandra Wojcik
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB