Startsida / Inlägg

Vad är det för fel på kronprinsessan Letizia?

av Jenny Alexandersson

Jag var med under kronprins Felipes och Letizias vigsel i Madrid. Det var i maj 2004 och regnet öste ner över staden. Jag minns att mina skor blev helt förstörda och paraplyet hängde som en slokande blomma. Vi var nog ett par hundra journalister som bevakade bröllopet och alla kameror var vända mot röda mattan vid katedralen. När prinsessan Madeleine klev fram på mattan skrek fotograferna ”Magdalena! Magdalena!” efter henne. Hon är enormt populär i södra Europa. 

Men ingen kunde överglänsa Letizia i hurrarop och jubel. Eftersom det regnade så körde man fram henne i bil ända fram till porten – till fotografernas stora besvikelse. Men hon vände sig ändå om och vinkade. Klart hon hade koll, som erfaren tv-journalist visste hon precis vad pressen ville ha. 

Letizia har varit en av mina favoriter sedan dess. Men i ett par år har bilderna på Letizia visat en allt mer mager prinsessa. 

letiziaarm.jpg

Vid bröllopet var hon inte alls lika magerlagd och det är oroande att hon bara blir mindre och mindre. En journalist på en av Frankrikes största tidningar har berättat för mig att Letizia lider av ätstörningar. Det är mycket möjligt. I somras var hon under extra bevakning, en fotograf som jobbar för en utländsk tidning reste direkt från Victoriadagen till Spanien eftersom det ryktades extra mycket om Letizias eventuella sjukdom. Det är skönt att hon ändå ser glad och lycklig ut

Foto: Scanpix

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB