Startsida / Inlägg

Drottning Sonja hedrade Mandela med ett armband

av Jenny Alexandersson
sydafrika3.jpg

Det norska kungaparet har precis avslutat sitt statsbesök i Sydafrika. De välkomnades av president Jacob Zuma och hans fru och de tre dagarna har varit fulla av aktiviteter och uppdrag. Bland annat träffade Sonja och Harald fredsprisvinnaren Desmund Tutu

sydafrika2.jpg

En annan viktig person i Sydafrikas historia är Nelson Mandela. Under besöket fick drottning Sonja en fin present av Mandelas dotter. Hon skickade ett armband till det hotell där kungaparet bodde och Sonja bar armbandet samma kväll för att hedra honom. Det var många som tittade en extra gång på den breda armlänken med Mandelas bild på under konserten på Grand Westin i Kapstaden i onsdags kväll. 

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Emma Lindström och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB