Startsida / Inlägg

Prins Carl Philip bryter kunglig tradition och beskyddar barnen

av Jenny Alexandersson
cp.jpg

Carl Philip är den i kungafamiljen som representerar allra minst. Just nu pluggar han på Lantbruksuniversitetet i Alnarp och har inte så mycket tid över för kungliga uppdrag. Men även i vanliga fall brukar han ducka för fotografer, officiella tillställningar och representation. Han har helt enkelt aldrig varit särskilt glad i att stå i centrum och synas offentligt. Men han har ett antal organisationer som han sätter stort värde på och är beskyddare av. Fram tills nu har det mest varit typiskt manliga intressen:

 

 • Innocenceorden
 • Kungliga Motorbåtklubben
 • Kungliga Svenska Segelsällskapet
 • Soldatens Hus i Vaxholm
 • Svenska New Forest Föreningen
 • Sällskapet
 • Volvo Ocean Race
 • Svenska rallyt

 

Men nu har Carl Philip bestämt sig för att ägna sig åt de alla minsta i vår värld. I dag blir han beskyddare av Lilla Barnets Fond som samlar in pengar till forskning kring för tidigt födda barn. Det är extra roligt att prinsen går i mammas och lillsyrrans fotspår och engagerar sig i utsatta barn. Fler ”mjuka” intressen för prinsen! Har aldrig förstått varför kungen och Carl Philip endast ska ägna sig åt manliga intressen medan drottningen och prinsessorna gör typiskt kvinnliga. Det känns förlegat och trist. Så way to go prinsen!

– Det känns fantastiskt att Prins Carl Philip ställer upp som officiell beskyddare av vår fond och stödjer vår kamp för att förbättra vården och omhändertagandet av våra allra minsta, säger Eva Berggren Broström, verksamhetschef Neonatologi vid Karolinska Barndivisionen och ordförande för Lilla Barnets Fond. 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning, Lukas Jakobsson, Rebecka Rakell
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB