Startsida / Inlägg

Det kungliga året som gick – våren 2009

av Jenny Alexandersson
kungligaaret.jpg emma.jpg

Tidigt i våras fick vi reda på att Emma och Carl Philip gått skilda väger. Jättetrist på alla sätt. Emma är en smart och skön tjej som passade perfekt som prinsens tjej. Men tar kärleken slut så gör den. Emma finns trots allt med i kulisserna vid hovet, hon är fortfarande prinsessan Madeleines nära vän. 

Bild 3.png

I mars firade kronprinsessan sin namnsdag och Daniel fick vara med för första gången. Han stod och frös bredvid drottningen som småpratade med honom. Leendet var en aning stelt, men vem skulle inte vara nervös när hundratals människor runtomkring följer minsta rörelse man gör?

Bild 5.png

Foto: Scanpix

Och så gjorde han uppklädd entré på representationsmiddagen på slottet. Daniels allra första. Vi i pressen var eniga – han klarade sig fint. 

Bild 6.png

Danska hovet släppte nya bilder på prins Joachim och Marie. Ganska tjusiga eller hur?

Bild 7.png

I mars visade även prins Carl Philip upp sin egendesignade bestickserie CPB 2091. Han avslöjade även att han valde en enkel ren design i motsats till alla krusiduller hemifrån. 

Bild 8.png

Foto: Scanpix

I april reste Daniel och Victoria till Brasilien. Kronprinsessan var på plats för Volvo Ocean Race och Daniel softade på hotellet under tiden. Efter det officiella programmet var slut stannade de kvar i landet för lite semester. De besökte bland annat Daniels hotellbygge i Pratigi. (Ett projekt han numera har hoppat av). 

Bild 9.png

Jag blev lika glatt överraskad varje gång jag hittade min bok i affärerna. Hedengrens på Östermalmstorg hade skyltat så här fint!

Bild 14.png

I slutet av april reste jag till Holland med kungaparet. Det var statsbesök med allt vad det innebär med företagsbesök, galamiddagar och pompa och ståt. Holländska drottningen är lite som brittiska drottningen – enormt kunglig och med distans till folket. Deras kungafamilj ger ytterst sällan intervjuer. Men jag fick ett fantastiskt bra intryck av kronprinsessan Máxima. Söt och snäll. 

Bild 15.png

I maj fick holländska kungafamiljen bevittna en fasansfull tragedi. En man körde in sin bil i folkmassan som samlats för att fira drottningens dag i Apeldoorn. 

marie.jpg

Prins Joachim och Marie fick en liten son. Den 4 maj kom prins Henrik till världen, 3032 gram lätt och 49 cm lång. Prins Joachim var med under hela förlossningen på Rigshospitalet. 

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB