Startsida / Inlägg

Kronprinsessan Victoria har makt och inflytande

av Jenny Alexandersson
victoria.jpg

Kronprinsessan Victoria hamnar i översta toppskiktet i Aftonbladets maktliga. För femte året i rad har en jury röstat fram Sveriges mäktigaste profiler. Victoria ligger på tionde plats, strax efter  Maria Wetterstrand, Mona Sahlin, Maud Olofsson, riksbanchefen, utbildningsministern och Zlatan. På första och andra plats hittar vi Fredrik Reinfeldt och Anders Borg. 

Motiveringen handlar om Victorias förmåga att övertala kungen att acceptera Daniel som blivande prins. Tack vare hennes övertalningsförmåga gick hon om kungen på maktlistan. Kärleken övervinner allt heter det ju. I det här fallet följer även en hel del makt och inflytande. 

Foto: Scanpix

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB