Startsida / Inlägg

Daniel Westlings prinsskola återigen – det här läser han!

av Jenny Alexandersson
prinsskola.jpg

Redan i oktober kunde jag berätta om Daniels så kallade prinsskola och träning inför sin nya roll. Då handlade mycket om protokollfrågor, historia och etikett. Även om Daniel redan koll på mycket av det genom Victoria, behöver han såklart mycket stöd och råd i sitt framtida arbete. 

I dag gick hovet ut med ett pressmeddelande där de preciserade exakt vad Daniel kommer att plugga för att klara jobbet. De kallar utbildning för introduktionsprogram och här ingår hovets organisation, protokollfrågor, statskunskap, riksdag och regering, kommunal förvaltning, historia och kulturliv. I ett och ett halvt år ska utbildningen pågå. 

 

Herr Daniel Westling deltar sedan januari 2010 i ett program vid Kungl. Hovstaterna i syfte att fördjupa kunskaperna om Hovets organisation. Bland annat ingår kunskap om de ceremonier och det kulturarv som är förknippat med monarkins historia. Herr Daniel Westling kommer att göra studiebesök vid olika avdelningar inom organisationen.
I programmet ingår även studier i statskunskap, riksdagens och regeringens arbete, statlig och kommunal förvaltning, svensk historia samt aktiviteter med anknytning till svenskt kulturliv. Programmet sträcker sig inledningsvis över 1,5 år. Studiehandledare för Herr Daniel Westling är vice ceremonimästaren vid Hovet, brigadgeneral Jan-Eric Warren.

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB