Startsida / Inlägg

Sportlov, storm och kungastöd

av Jenny Alexandersson

Snön vräker ner utanför redaktionsfönstret och den här knasiga vintern vill aldrig ta slut. Just nu snöar det horisontellt och den där stormen som sägs ha bedarrat när den närmar sig Sverige verkar ha nått Globenområdet i alla fall. 

Alla som har sportlov och som älskar att åka skidor kan i och för sig vara extra glada den här veckan. Kungafamiljen är också lediga och njuter av sportlovet, de har inga programpunkter förrän den 9 mars. 

kungen.jpg

Kungen kan dessutom fira lite extra i dag. En undersökning från Synovate och Dagens Nyheter visar att stödet för kungen har ökat. Trots att han snart fyller pensionär och Victoria snart gifter sig med Daniel så vill vi att han sitter kvar tills han inte orkar längre. 

64 procent tycker att kungen ska fortsätta regera. Endast 17 procent tycker att han ska lämna över tronen till Victoria vilket betyder att stödet föra att kronprinsessan ska ta över tronen har minskat. 

Foto: Scanpix

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB