Startsida / Inlägg

Har Madeleine rätt att ställa in sina jobbuppdrag?

av Jenny Alexandersson
madeleine.jpg

Ja det är den stora frågan i dag.

Efter min kolumn i gårdagens Aftonbladet har jag fått hundratals mail och telefonsamtal från upprörda läsare. Många av er anser att det är fel av prinsessan att ställa in sina uppdrag. Ingen annan av oss i Sverige har möjligheten att stanna hemma från jobbet på grund av personliga kriser. Man får vackert pallra sig iväg till sin arbetsplats trots dödsfall i familjen, skilsmässor och sjukdom. 

Det argumentet köper jag. 

Varför ska prinsessan Madeleine särbehandlas när Försäkringskassans och arbetsförmedlingens hårda villkor drabbar alla oss andra? Jag minns särskilt den här storyn…

Jag förstår att en skrattande prinsessa i Miami sticker i ögonen på många av er. Men som jag sa till en mycket upprörd kvinna i går på telefon – det är fullt möjligt att hitta glädje och ha bra stunder tillsammans med sina vänner trots att man sörjer och mår dåligt. Det höll hon med om. 

I min kolumn i går berättar jag att det ska mycket till innan kungen låter någon i familjen ställa in sina uppdrag. Ända sedan barnen var små har de vetat att man bara ställer in om man är extremt sjuk med feber och inte kan stå på benen. Att Madeleine tillåts avstå jobbet är ett tecken på att prinsessan inte klarar av att stå i rampljuset över huvudtaget. Mina källor berättar att hon känner ångest över att vara bevakad i den här situationen. Nyligen fick hon reda på nya saker som har med Jonas att göra. Det måste man ha förståelse för. Ingen annan av oss behöver få sin separation upplyft i medierna. 

Men jag blir trots allt förvånad över att hon inte kommer på sin systers lysning. Det är ett semi-officiellt tillfälle där Madeleine lätt skulle kunna hålla sig i bakgrunden. Där skulle prinsessan inte behöva känna någon press. 

En del av er som hört av er har å andra sidan stöttat prinsessan och har förståelse för att hon inte har kraft att vara med i officiella sammanhang. 

Jag är som sagt dubbel i frågan. 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB