Startsida / Inlägg

Miljardären som hjälpte Victoria och Daniel

av Jenny Alexandersson
daniel.jpg

Nu är Victoria och Daniel förhoppningsvis ombord på det lyxiga skeppet i Söderhavet. Ombord finns all tänkbar lyx och dessutom ett gym (!). Miljardären Bertil Hult som grundade språkreseföretaget EF är mannen bakom den hemliga bröllopsresan. Han lånade ut sitt privatplan så att paret kunde flyga iväg direkt efter festen och det är dessutom hans båt som paret nu ska semestra på. 

Bertil Hult är en väldigt speciell man. Jag träffade honom för ett par år sedan när Victoria skulle dela ut ”Bertil Hults pris”, ett pris som varje år delas ut till en grundskola som jobbar med dyslexifrågor. Bertil var väldigt trevlig och det var intressant att höra honom berätta om sin skolgång som var oerhört tuff. På den tiden förstod inte lärarna vad dyslexi var, den elev som hade svårt att läsa och skriva ansågs dum.

Dyslexi finns i hela Hult-familjen, men både Bertil och hans barn är lysande bevis på att man kan gå oerhört långt trots (eller till och med tack vare) problemen.

Här kan du läsa allt om mannen bakom Victoria och Daniels paradisresa.

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB