Startsida / Inlägg

Tårar och ”misstag” i Storkyrkan

av Jenny Alexandersson
storkyrkan.jpg

Direkt efter bröllopsceremonin i Storkyrkan träffade jag de fyra officianterna vid vigseln. Överhovpredikant Lars-Göran Lönnermark, ärkebiskop Anders Wejryd, biskop Antje Jackelén och domprost Åke Bonnier erkände att de varit lite nervösa innan vigseln, men att det mer handlade om en urladdning. De var i vilket fall väldigt avslappnade och glada efteråt. 

Ärkebiskopen berättade att han blev väldigt tagen av att Victoria och Daniel visade sina känslor så öppet att han var tvungen att svälja ett par gånger. Han råkade glömmar bort att be brudparet låta församlingen höra deras löften, men det tror jag helt ärligt inte att någon i församlingen ägnade en tanke åt. Jag tyckte att det var en fantastiskt fin vigsel med en hel del tårar – i alla fall på den vänstra läktaren där Victorias och Daniels närmaste vänner satt.

När Daniel inte kunde hålla sig nere vid altaret var det svårt för de flesta kompisar där uppe att inte gråta. En handfull journalister satt på bänkarna precis bakom och jag försökte att inte titta allt för mycket på vännerna, det var väldigt känslosamt och personligt det som hände där uppe. Caroline Nilsson som i stort sett vuxit upp tillsammans med Victoria och som alltid stöttet henne och Daniel kunde inte slita blicken från tv-skärmen, hon grät och log om vartannat. Fint som sagt. 

Här kan du läsa Åke Bonniers tankar kring bröllopet!

 • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Sebastian Laneby
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB