Startsida / Inlägg

Victorias kompis KJ Persson ger sin första personliga intervju!

av Jenny Alexandersson
kj.jpg

Just nu intervjuas Karl Johan Persson, vd för H&M och Victorias och Daniels nära vän i radio P4. 

Det är den första personliga intervju som KJ har gett, i vanliga fall är han väldigt anonym i medierna. Han berättar faktiskt en del intressanta saker för Ulf Elving även om han såklart försöker så undan det mest privata. 

Bland annat berättar han att han ser fram emot Victorias och Daniels bröllop och att han är en dålig förlorare i spel. Det spelar ingen roll om det handlar om kortspel med frun Leonie eller tv-spel med sonen Ian eller golf med Daniel. KJ berättar att Daniel har en handicap på 5 eller 6 och att han själv ligger lite sämre till så det blir en del duster på golfbanan. 

KJ berättar även att när han och Leonie hänger med Daniel och VIctoria så handlar det mest om luncher, middagar och samtal. Inte så konstigt med tanke på att KJ numera är tvåbarnspappa och den vilda tiden med utgångar och party är förbi. 

Han umgås mest med de vänner som han lärde känna i grundskolan och den där omtalade klubben Kliff som han bildade med kompisarna i Djursholm är nerlagd. (KJ och Daniel Collert startade Kliff tillsammans. Andra medlemmar var bland annat  Sebastian Malmberg, Marcus Östlundh, Martin ”HP” Söderström, Adam Nordin, Linus Looft, Ludwig Heinzinger och Wille Byring)

– Jag lever bra men inte lyxigt. Det blir mycket jobb och mycket resor i jobbet. När jag är ledig vill jag helst vara med familjen så mycket jag kan. Mina barn heter Ian som är 6 och Philippa som är 2 år. 

KJ och Leonie äter helst svensk husmanskost och japanskt.

När det var dags för Karl Johan att välja ut en egen låt så blev det Impossible med gruppen Shout out Louds eftersom bandmedlemmarna har gått på samma skola som KJ. 

– Lite rytm har jag nog i kroppen men sjunga och behärska instrument –  där är jag urusel. Jag läser mer än kvartalsrapporter, det blir en del tidningar och sport, berättar han för Ulf Elving. 

Som vd för H&M krävs det såklart att KJ arbetar hårt och mycket, men han erkänner att han försöker lägga så mycket tid för familjen som han kan. 

– Jag jobbar mycket men äter frukost med barnen på morgon och tar sonen till skolan och kommer hem när de lägger sig. Och så jobbar efter det. 

När det gäller familjens förmögenhet och välgörenhet…

– Vi lägger mycket tid på vår familjestiftelse, bland annat forskning inom diabetesforskning och inom handel. Vi har även startat en professur inom modevetenskap och hjälper utsatta barn. Diabetes satsar vi för att det finns i släkten men inte hos mig. 

När KJ var liten så drömde han om att bli fotbolls- och tennisproffs. Hela familjen är sportig. 

– Min son spelar fotboll i Djurgården och Leonie har tagit upp tennis och blivit mycket duktig där.

Om vem som bestämmer hemma:

– Vi har en jämn maktbalans hemma haha!

 • Tjänstgörande redaktör: Nora Fernstedt
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB