Startsida / Inlägg

Prins Williams och Kates bröllop – hela programmet

av Jenny Alexandersson

kate2.jpg

I morgon gäller det. Schemat för vigselceremonien och kortegen är minutiöst planerat. Redan ikväll startar festligheterna med en tjusig middag på Oriental Mandarin Hotel där drottning Elizabeth är värdinna. I natt sover Kate i en svit på femstjärniga Goring Hotel medan William bor på Clarence House. 

Så här ser programmet ut för Fredagen

09:15 Gästerna går in i Westminster Abbey genom stora norra porten. Senast 10.45 ska gästerna ha tagit plats. 

 10:50  Utländska ledare, diplomater och andra vip-gäster, inklusive David och Victoria Beckham, Elton John och Rowan Atkinson, anländer till Westminster Abbey.

11:15 Brudgummen anländer till kyrkan.

11:20 Victoria och Daniel anländer från Buckingham palace tillsammans med de andra utländska kungligheterna, alla åker i buss.

11:27 Brudens föräldrar Carole och Michael Middleton kommer till Westminister Abbey.

11:38 Prins Charles och Camilla beger sig från Clarence house i en Rolls-Royce.

11:40 Prinsessan Anne och prinsarna Edward och Andrew med sällskap, kommer till kyrkan.

11:42 Prins Charles och Camilla anländer.

11:45 Drottningen och prins Philip anländer till Westminster Abbey.

11:51 Bruden sätter sig i en Rolls-Royce Phantom, den äldsta bilen i drottningens garage, och lämnar Goring hotel med sin far.

11:55 Kates brudtärna, lillasyster Pippa Middleton, 27, och sex brudnäbbar anländer till Westminster Abbey.

12:00 Bruden väntas till kyrkan. Trots den strikta minutplaneringen finns det här en mindre lucka för att Kate ska kunna anlända klädsamt sent innan vigselceremonin kan börja.

13:15 Brudparet åker efter vigseln hästdragen vagn eskorterade av kavalleriet. De följs av drottningens vagnprocession.

13:30 Brudparet och drottningen anländer till Buckingham palace för den traditionella brittiska ”bröllopsfrukosten” – champagne, snittar och buffé med typiskt engelska rätter.

13:40 Resten av brittiska kungafamiljen kommer till Buckingham palace tillsammans med Victoria och Daniel, övriga kungligheter och de totalt drygt 650 gäster som bjudits in till mottagningen.

14:25 Brudparet tar emot folkets jubel under tio minuter på slottsbalkongen, tillsammans med sina föräldrar och drottningen.

16:30 Carole och Michael Middleton bjuder drygt hundra vänner och familjemedlemmar på grillfest i Goring hotels trädgård. Brudparet lär inte hinna dit.

17:00 Eftermiddagsmottagningen på slottet slutar.

20:00 Prins Charles står värd för cocktailmottagning följd av trerättersmiddag och dans. Han har själv bjudit in hundra gäster och bruden och brudgummen lika många vardera. Här kommer också brudparets första dans, och när drottningen dragit sig tillbaka omvandlas balsalen till nattklubb. ABBA kommer garanterat att spelas.

Prins Harry bjuder på ”överlevarfrukost” klockan 07.00 för alla som fortfarande är kvar på festen. Det bjuds på klassisk engelsk frukostmat som baconmackor, äggröra och korv.

Natten tillbringar brudparet l Buckingham palaces belgiska svit. Där har prins William förberett en korg med handgjord choklad, en 8 000-kronorsflaska Cristal-champagne, och Kates favoritdoftljus av Jo Malone som kostar 2 700 kronor styck.

 


  • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB