Startsida / Inlägg

Prins Daniels köpta utbildning

av Jenny Alexandersson
daniel.png

I ett par dagar nu har vi skrivit om hur hovet har betalat för Daniels olika utbildningar. Eftersom Daniel inte kan bli antagen på grund av att han har för låga betyg så har man beslutat att helt enkelt köpa en plats åt honom, vissa kurser har specialdesignats just för honom. Den stora frågan har varit om det är lagligt eller inte att Daniel bereds en köpt plats på universitetet. 

Sådana här uppdragsutbildningar regleras av förordningen om uppdragsutbildning. Där framgår det att det bara gäller anställd personal (just av den anledningen att man som privatperson inte ska kunna köpa sig in på attraktiva utbildningar). Och Daniel är ju inte anställd av hovet. 

Här kan du läsa mer och även få Daniels egna kommentarer!

Personligen kan jag inte känna mig upprörd över att våra skattepengar går till Daniels utbildning. Jag lägger hellre pengar på att kungafamiljens medlemmar är välutbildade så att de kan sköta sitt jobb på bästa sätt – än att pengarna till exempel ska finansiera Madeleines leverne i New York. Självklart får kungafamiljen inte begå lagbrott, men i det här fallet borde man kunna likställa Daniel som medlem av hovet. Vad tycker ni?

 • Tjänstgörande redaktörer: Karl Sigrelius, Mia Carron och Emma Widebäck
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB