Startsida / Inlägg

Kungavännens älskarinna berättar sin historia

av Jenny Alexandersson
sondag.jpg

Ni missade väl inte Söndag igår? (Den finns att köpa i butik i dag också) I veckans nummer berättar en tidigare älskarinna till en av kungens nära vänner hur det är att vara den andra kvinnan. Helena som hon kallas i texten säger att att mannens fru kände till deras relation. Det är såklart en sorglig historia. Många av de här männen kring kungen lever ett dubbelliv med fru hemma på godset eller i fina våningen – och en älskarinna vid sidan om. Och alla parter verkar acceptera arrangemanget. 

lop.jpg

Otrohet existerar såklart i alla samhällsklasser, det är inget unikt för just de här gubbarna, men den ser olika ut i olika grupper. Bland män med makt är det vanligt att använda sin position i samhället och sina pengar för att skaffa kvinnor. 

När jag reserchade inför reportaget var det många som vittnade om de här männens taskiga kvinnosyn. Det finns såklart ingen entydig förklaring till varför de väljer att leva ett dubbelliv, men sorgligt nog verkade kvinnosynen gå i arv i en del familjer, sönerna tar efter sina pappor och skaffar sig kvinnor vid sidan om. 

 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB